loader
Foto

Spectacolul de balet „Spărgătorul de nuci” se difuzează online

Opera Națională București difuzează online joi, 9 aprilie, de la ora 18:30, spectacolul de balet „Spărgătorul de nuci”, de Piotr Ilici Ceaikovski, adaptare regizorală și coregrafică de Oleg Danovski Jr.

 

Montarea, de care vă veți bucura, cu siguranță, joi seară, este premiera Operei Naționale București din 10 noiembrie 2018.

Oleg Danovski jr. a realizat regia și coregrafia după spectacolul original semnat de tatăl său în 1984.

Într-un interviu acordat postului Radio România Muzical, regizorul spunea despre adaptarea sa, că: „Sunt  multe lucruri de văzut!”.

Baletul clasic este completat cu numere de magie adevărată, teatru, proiecții fantastice și elemente de decor. Scenografia este semnată de Andreea Koch.

(w882) sparagator

„Spărgătorul de nuci” s-a bucurat de un succes absolut chiar de la premiera mondială de pe scena Teatrului Imperial Mariinski, din Sankt Petersburg. Se întâmpla cu 128 de ani în urmă, pe 6 decembrie 1892. Imaginat pe muzica lui Piotr Ilici Ceaikovski, având libretul scris de coregraful Marius Petipa după versiunea lui Alexandre Dumas a basmului „Spărgătorul de nuci și Regele Șoarecilor” de E. T. A. Hoffmann, acesta a devenit astfel o tradiție lirică pentru Sărbatorile de iarnă.

De-a lungul anilor, povestea scriitorului german a fost transpusă în spectacole de balet pe scene lirice din întreaga lume, sau pe gheață, filme artistice sau desene animate.

Opera Națională București difuzează producții online în fiecare zi de luni și joi a săptămânii. Este modul prin care „putem să fim mai aproape unii de ceilalți prin muzică și cultură, pe care le susținem necondiționat”, spun organizatorii.

Înregistrările vor fi redate în zilele de luni și joi, începând cu ora 18:30, atât pe pagina oficială de Facebook a instituției, cât și pe  operanb.ro/operaonline, fiind accesibile publicului pe întreaga durată a difuzării spectacolului.

 

Bianca Florea

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.