loader
Foto

Galerie foto

Spectacolele Operei Comice pentru copii, la TVR 1

Luni, 2 mai, de la ora 10.10, a fost programată nemuritoarea poveste Flautul fermecat, iar marţi, 3 mai, de la 10.00, cea mai cunoscută operă pentru copii - Hansel şi Gretel.

 

Luni, 2 mai, ora 10.00

Opera Comică pentru copii - Flautul fermecat

În acordurile muzicii lui Mozart, pe un libret scris de J. E. Schikaneder, vor urmări povestea tânărului Tamino și a iubitei sale, Pamina, care vin din Imperiul Reginei Nopții. În căutarea iubitei, pentru a ieși din noapte și a găsi lumina, prințul trece prin trei încercări.

Personajele, care coboară în mijlocul publicului dansând și cântând prind viață pe scena Operei Comice pentru Copii în interpretarea unei distribuții din care fac parte artiștii consacrați ai Operei Comice pentru copii, alături de soliștii Plamena Anghelova (Bulgaria), Gloria Tronel (Franța), Margarita Antoniadou (Cipru), Gjergji Mani (Albania), Samuel Alper Adiguzel (Turcia), Fang Shuang (China).

Spectacolul este regizat de Cristian Mihăilescu, care mărturiseşte că o nouă punere în scenă a operei lui Mozart este „o victorie a Soarelui asupra tenebrelor, a Muzicii în fața zgomotului”, iar lumea ce înconjoară personajele „e frumoasă, colorată, veselă, liberă, ca un freamăt de aripi”.

 

Marţi, 3 mai, ora 10.00

Opera Comică pentru copii - Hansel şi Gretel

Hänsel şi Gretel este cea mai cunoscută operă pentru copii de pe întreg mapamondul. Nu există scenă de operă din lume care să n-o fi montat măcar o dată, de aceea miza este uriaşă. „Pe mine m-a atras inteligenţa celor doi copii, evoluţia lor de la joc la o instantanee maturizare. Hänsel şi sora lui, Gretel, sunt puşi în situaţia să se salveze şi să învingă vrăjitoarea, o forţă aparent mult mai puternică şi opresivă”. Inteligenţa copiilor învinge, aşa cum tinereţea trebuie să învingă mereu. Şi peste toate acestea, răsună muzica lui Engelbert Humperdinck. „Hänsel, Gretel şi Humperdinck sunt învingătorii spectacolului imaginat de mine”, spune regizorul Cristian Mihăilescu.

(w882)

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

În Săptămâna Mare, ascultăm cele mai frumoase pricesne la TVR FOLCLOR

Ediţii speciale de „Tezaur folcloric” sau „Cântec şi poveste”, concert de pricesne în interpretarea Paulei Seling, dar şi „Pricesne pentru ...

Mircea Tudor – inventatorul care a cucerit lumea, un nou erou la „Români universali”

Pe 22 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu singurul om din lume premiat de două ori la prestigiosul Salon de Inventică de la Geneva. Un ...