loader
Foto

Galerie foto

Spectacol eveniment Inimi de români, pe 1 Decembrie, la TVR

De Ziua Naţională a României, poveşti ale unor români de excepţie - în spectacolul eveniment Inimi de români , transmis de la ora 21.00 de TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR Moldova

 

Emisiunea este disponibilă online pe TVR+.

Curaj, omenie, generozitate şi demnitate sunt calităţi nepreţuite. Există oameni pentru care toate acestea nu reprezintă nimic ieşit din comun. Sunt oameni obişnuiţi, şi totuşi de excepţie, care îşi riscă uneori viaţa pentru a o salva sau a o îmbunătăţi pe a altora. Sunt oameni care oferă celor mai puţin norocoşi un strop de bucurie şi o şansă într-o lume adesea nedreaptă. Necunoscuţi care nu aşteaptă în schimb nicio recompensă şi care ar putea fi repere pentru mulţi dintre noi. Nu le este uşor, dar calităţile lor sunt: curaj, omenie, generozitate şi demnitate. Marţi, 1 Decembrie, de la ora 21.00, TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional, TVR Moldova transmit spectacolulul-eveniment Inimi de români, o gală dedicată românilor cu inimă mare, frumoşi şi generoşi, care aleg să facă bine pentru semenii lor.

Pe aceştia TVR îi onorează în cadrul programului pe care îl difuzează de Ziua Naţională a României – 1 Decembrie. Telespectatorii televiziunii publice vor urmări 14 poveşti emoţionante, în care oameni obişnuiţi au devenit eroi pentru semenii lor.

Una dintre poveştile Galei Inimi de români este despre medicii, asistentele, pompierii, jandarmii şi voluntarii care s-au mobilizat exemplar, pentru a veni în sprijinul victimelor tragediei din clubul Colectiv. „Dedic acest trofeu adevaraţilor eroi, celor care au murit acolo sau au salvat... Şi am să-l duc personal lui Pavlos, un copil de 15 ani. Era în Colectiv cu prietenul lui, Mihai, acesta - în scaunul cu rotile. Când a izbucnit totul, Pavlos se salvase, dar s-a uitat în urmă şi, dându-şi seama că Mihai era blocat înăuntru şi n-ar fi avut cum să iasă, s-a întors după el... Pavlos, copilul de 15 ani, e adevărat erou”, a spus Adi Despot, premiat simbolic cu trofeul solidarităţii în spectacolul Inimi de români de la TVR.

(w882)

Alte poveşti au în centru: un sportiv care, alături de familia sa, a devenit „înger păzitor” pentru doi copii cu probleme grave de sănătate, patru jandarmi, eroi pentru copiii pe care i-au salvat de la înec, un soldat care şi-a riscat viaţa pentru a proteja familii aflate în  zone de conflict, medici care îşi sacrifică sănătatea şi viaţa personală pentru a salva alte vieţi, în afara programului de lucru; profesorul Vasile Adamescu, deşi nu a mai auzit glasul copiilor de când avea doi ani, şi-a dedicat viaţa formării micuţilor nevăzători din toată ţara.

Pentru faptele lor de generozitate, „salvatorii” primesc trofeul Inimi de români şi întreaga recunoştinţă a publicului prezent în spectacol, dar şi a telespectatorilor care vor urmări programul, de 1 Decembrie, la TVR 1.

Evenimentul, găzduit de Eda Marcus şi Mihai Constantin, reuneşte nume importante din lumea culturală, sportivă şi muzicală, personalităţi venite să-i onoreze public pe aceşti români, cărora TVR le oferă o seară specială la Palatul Ştirbey din Buftea. Într-un spectacol emoţionant, vedetele TVR Irina Păcurariu, Daniela Zeca Buzura, Adelin Petrişor, Dragoş Pătraru, Liana Stanciu, Claudiu Lucaci, Sonia Argint Ionescu, Irina Mohora, Cristina Şoloc, Ligia Munteanu, Alina Stancu, Marian Marin, Cristina Soare, Florin Mihoc pun în lumina reflectoarelor poveştile unor români care au ales să nu fie indiferenţi faţă de suferinţele şi nevoile celor de lângă noi. Trofeul Inimi de români le este înmânat acestori români speciali de către militari, eroi în teatre de operaţii, în misiuni de pace şi operaţiuni de asistenţă social-umanitară în zonele de conflict.

(w882)

La spectacolul dedicat celor cu inimi de români au mai fost prezenţi cu momente surpriză pentru premiaţi şi invitaţi: trupa Voltaj, Connect-R, Randi şi copiii de la Sunetul Muzicii, All Stars (Alina Eremia, Cristina Ciobănaşu, Dorian Popa), fetiţa Ingrid Boengiu cu o interpretare emoţionantă a Imnului naţional şi a unei doine olteneşti, precum şi fetele din lotul naţional de juniori la gimnastică aerobică.

(w882)

Vă invităm să-i onorăm împreună. Să le mulţumim pentru că nu sunt indiferenţi faţă de suferinţele şi nevoile celor de lângă noi. Pentru că le pasă. Pentru că vor să schimbe în bine lumea în care trăim.

Mulţumim HeadPrint pentru suportul oferit în printarea mapelor şi a invitaţiilor.

Premiaţii Galei „Inimi de români”

FILM.TVR.RO

Logo

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...