loader
Foto

Spania: Eurovision 2022 se va transmite pe primul canal al RTVE

Postul de televiziune spaniol RTVE va difuza pentru prima dată ambele semifinale Eurovision pe canalul principal.

 

Ana María Bordas, fostă șefă a delegației spaniole și actual director creativ al postului public spaniol RTVE, a anunțat că Spania va transmite pentru prima dată toate emisiunile Eurovision 2022 pe La 1, primul canal al RTVE.

Anunțul a avut loc ușor în afara discutiei, Bordas răspunzându-i lui Vicente Rico de la Eurovision-Spain.com într-un tweet. Tweet-ul original spune: „Anul acesta, semifinalele Eurovision ar trebui difuzate pe La 1, sunt sigur că acest lucru ar spori cifrele de audiență în intervalele lor de timp, ar atrage mai mulți spectatori și ar face formatul mai profitabil”, cu multe dintre principalele posturi de televiziune din Spania etichetate. Replica lui Bordas a fost: „Este deja planificat”.

Știrea vine la doar o zi după anunțul revocării lui Toñi Prieto din funcția de director de divertisment al RTVE, funcția cu cea mai mare responsabilitate asupra emisiunii Eurovision din Spania.

Între 2008 și 2013, cu excepția anului 2011, RTVE a transmis doar semifinala în care Spania avea drept de vot și doar pe La 2, canalul lor secundar. Drept urmare, statisticile independente ale RTVE sugerează că, în mare parte, publicul spaniol nu este conștient de faptul că semifinalele Eurovision chiar există.

În 2009, Eurofanii spanioli au fost consternați, pentru că La 2 a decis să difuzeze un meci de tenis de la Madrid Open în locul celei de-a doua semifinale Eurovision, pe care Spania a votat-o, punând în schimb o întârziere de o oră. Multe instituții de presă spaniole au legat acest lucru de o scădere a punctelor pentru reprezentanta Soraya Arnelas, care a terminat pe locul 24, în ciuda faptului că s-a clasat foarte bine în sondajele fanilor, ziarul El Mundo considerând că a fost deliberat.

Pentru 2022, Spania se va ocupa complet de alegerea participanților, probabil din frustrarea că nu au câștigat concursul din 1969 și după un deceniu în care rezultatul lor, în medie, a fost un dezamăgitor loc 22.

În 2021, Spania, din nou, nu a reușit să impresioneze, în ciuda faptului că participantul Blas Cantó a adus literalmente Luna pe scenă, întrucât Voy a quedarme a obținut doar 6 puncte în Marea Finală și zero puncte la televot.

Înscrierile pentru Benidorm Fest, o reimaginare a Festivalului Internațional Canción de Benidorm (un spectacol anual inspirat din Sanremo, care a avut loc până în 2006), sunt deschise până pe 29 octombrie, iar spectacolele în sine vor avea loc în ianuarie și februarie 2022.

Anunțul că toate semifinalele vor trece pe La 1 pare să fie în concordanță cu această nouă abordare a Eurovisionului în Spania.

 

foto: wiwibloggs

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...