loader
Foto

Soluţii într-un caz de blocare a conturilor, la „Mediatorii”

Un nou episod al emisiunii ce explică rolul mediatorilor în societate a putut fi văzut joi, 24 martie, de la ora 19.00, la TVR 1 şi TVR+ , iar la TVR HD, tot joi, de la 22.30.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Joi seară, TVR 1 le propune telespectatorilor o nouă întâlnire cu Mediatorii, emisiunea ce le arată românilor că, de multe ori, conflictele pot fi aplanate printr-o soluţie convenabilă tuturor, fără să treacă prin ani grei de procese. Emisiunea se difuzează pe 24 martie, de la ora 19.00, la TVR 1 şi TVR+, iar la TVR HD, în aceeaşi zi, de la 22.30. Mugur Mitroi, preşedintele Consiliului de Mediere[1], alături de Zeno Şuştac, vicepreşedinte al aceluiaşi Consiliu de Mediere, analizează un nou caz, adus în discuţie de jurnalistul Sabin Ciornea.

Cea de-a treia întâlnire cu Mediatorii îl aduce în platoul TVR şi pe Ion Albu, preşedinte executiv al Confederaţiei Sindicale Naţionale MERIDIAN. Subiectul ediţiei din această săptămână porneşte de la o firmă căreia i se blochează conturile de către executorul judecătoresc. Motivul – firma refuză să pună în aplicare o sentinţă ce prevede reangajarea unei salariate concediate abuziv şi despăgubiri în valoare de 10.000 de euro. Pentru a stinge litigiul, firma iniţiază procedura de mediere.

TVR 1 difuzează, din această primăvară, Mediatorii, un program ce ne ajută să aflăm mai multe despre rolul mediatorilor în societate şi modul lor de acţiune. „Experienţele anilor anteriori ne-au arătat că peste 90% dintre cazurile care au ajuns în faţa mediatorului s-au soluţionat prin acord total sau parţial. Mediatorii este emisiunea persoanelor active, care îşi petrec câteva ore în reţelele de dezvoltare personală. Este emisiunea părinţilor care se despart, dar îşi doresc un compromis de dragul copiilor şi pentru viitorul acestora. Mediatorii este emisiunea noastră, a celor care am crescut într-o epocă totalitară, dar înţelegem importanţa dialogului”, dezvăluie Adrian Bănuţă, producătorul emisiunii.

 


[1] Consiliul de Mediere este un organism autonom, de interes public, ce reglementează activitatea de mediere în România.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...