loader
Foto

Filme românești, în weekend, la TVRi și TVR 3

Dramele „Singurătatea florilor”, „Angela merge mai departe” și „Inima albastră” vă așteaptă la TVRi și TVR 3 sâmbătă, 30 mai, și duminică, 31 mai.

 

Sâmbătă, 30 mai, ora 23.00 -  „Singurătatea florilor

Un medic însingurat, egoist şi orgolios, primeşte, într-o zi, un buchet de flori care-l pune pe jar. Un modest taximetrist, familist şi coleg devotat, îl ajuta să-l identifice pe expeditor şi să se regăsească pe sine.” - Tudor Caranfil (2003)

Este o dramă psihologică în care medicul Ovidiu Pavel (rol interpretat de Radu Beligan) este un singuratic şi un orgolios. Deşi s-a realizat pe plan profesional, din pricina mândriei şi a egoismului, a fost părăsit de familie, s-a înstrăinat de fiica sa adolescentă şi a rămas fără prieteni. Într-o zi a primit acasă un buchet de flori printr-un comisionar. Le-a refuzat, dar nu a reuşit să scape de ele.

Descoperă că Olimpia Dumitrescu (sau Dumitran), o femeie care lucra la laboratorul CTC, i le-a trimis în semn de recunoştinţă. Pavel a luat un taxi şi s-a plimbat prin Bucureşti încoace şi încolo, încercând să scape de florile cu care nu ştia ce să facă. A ajuns, în final, să-i facă o vizită taximetristului Grigore Pascu (Toma Caragiu) cu care se împrietenise.

(w882)

În timp ce-l servea cu vin, acesta i-a spus doctorului că „fericirea este prima datorie a omului, iar nefericirea cel mai mare păcat al său”. Iată un prilej bun pentru doctor să se întrebe ce-i lipseşte lui pentru a fi fericit. Şoferul de taxi a continuat să-i fie călăuză în toate drumurile pe care le-a făcut. Ajuns în cele din urmă acasă, medicul a lăsat florile pe scara blocului și a intrat în apartament, unde-l aștepta fiica sa cu un buchet de flori, moment în care a început să reflecteze la viața sa.

(w882)

România, 1975

Regia: Mihai Constantinescu

Scenariul: Octav-Pancu-Iaşi (după o idee de Teodor Mazilu)

Cu: Radu Beligan, Valeria Gagialov, Micaela Caracaş, Colea Răutu, Toma Caragiu

(w882) Angela mer

Duminică, 31 mai, ora 23.00 – Angela merge mai departe

Angela este o şoferiţă de taxi care trăieşte singură după divorțul de un soţ alcoolic. Existenţa ei se împarte între cursele zilnice, vizitele la mama ei bătrână şi serile petrecute în singurătate în faţa televizorului. Lucrurile par să se schimbe când face cunoştinţă cu un client, Gyuri, un muncitor petrolist venit în capitală pentru specializare. Cei doi se căsătoresc, deşi bărbatul urmează să plece pentru trei ani în India, la lucru, iar Angela nu-l poate urma.

* 1982 - ACIN Premiul pentru interpretare feminină - Dorina Lazăr

România, 1982

Regia: Lucian Bratu

Cu: Dorina Lazăr, Valentin Uritescu, Cornelia Rădulescu

(w882) Maia Morge

Duminică, 31 mai, ora 00.20 - Inima albastră

O femeie din România, din cauza problemelor financiare, îşi anunţă familia - părinţii şi cei doi copii - că pleacă să muncească în străinătate, la Roma. După câţiva ani de suferinţe şi dor, mama se întoarce definitiv acasă, unde o aşteaptă doar veşti bune.

România, 2018

Regia: Violeta Bârlă

Cu: Maia Morgenstern, Lazăr Andrei-Rareş

Surse foto: raftulcuidei.ro, observatornews.ro

 

 

 

 


 

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.