loader
Foto

Galerie foto

Nominalizare "Global Teacher" la "Poveste după Poveste"

Ne întâlnim cu Manuela Prajea, profesoara care le insuflă copiilor dragoste pentru învăţătură şi încredere în forţele proprii. Sâmbătă, 2 decembrie, de la ora 13:30 şi online  pe TVR+.

 

Un reportaj despre implicare, inovație și adaptare. O profesoară care, la 50 de ani, a reușit să se reinventeze și să intre în dialog cu lumea occidentală. Manuela Prajea lucrează și 16 ore pe zi și este plină de energie și vitalitate. Timpul liber îl petrece pe internet unde caută să afle tot ce înseamnă educația secolului 21 și învață să își reconfigureze traseul de câte ori simte că atenția elevilor ei ar putea să scadă.

(w882) clas1

Manuela Prajea este convinsă că „soluţia este la profesori, de la ei pleacă schimbarea. Ca să schimbi fața educației e nevoie de investiţie umană.” Ea vrea să ofere copiilor dragostea pentru învățătură și încrederea în forțele proprii.

(w882)

În 2016, profesor doctor Manuela Prajea din Turnu Severin a fost nominalizată și a ajuns în finala premiului „Global Teacher, un fel de Nobel pentru educație. Este între primii 50 de profesori din 8.000 nominalizați.

(w882)

O poveste care poate fi inspirație pentru profesorii din țara unde legea educaţiei a suferit peste 60 de modificări în 25 de ani, iar şcoala a rămas captivă în predarea generalităţilor. Când statisticile sunt îngrijorătoare, peste 40% din elevii din România nu sunt capabili să facă raţionamente elementare și nu ştiu să folosească operaţiile matematice elementare, la o școală de la malul Dunării, matematica devine un fel de a fi.

***

Realizator: Ilinca Ciobanu

Producători: Irina Luca şi Ileana Gaiţă

FILM.TVR.RO

Logo

 
Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

Drama „Marocco/Mikado” (2021), în 4 aprilie, la TVR Cultural: Într-un șir de întâmplări în care toți au avut intenții bune, dar totul se sfârșește cu moarte, cine e vinovatul?

Dramele „Femei obișnuite” (2019), „Marocco/Mikado” (2021) și „Pather Panchali” (1955) sunt propunerile TVR Cultural pentru telespectatori, în ...