loader
Foto

Galerie foto

Show-ul „Vedeta populară” şi-a desemnat primul semifinalist

Ana Anuţoiu, solista unui band de heavy metal, s-a calificat în următoarea etapă a concursului. 800 de mii de români au urmărit, la TVR 1, decizia juriului.

 

Talent show-ul Vedeta populară, cea mai nouă emisiune-concurs de la TVR, şi-a aflat, duminică seara, primul semifinalist.

Ardeleanca Ana Anuţoiu este prima concurentă pe care juriul de la Vedeta populară o trimite în semifinala concursului de talente dedicat interpreţilor de folclor amatori, pe care TVR 1 l-a lansat duminică, 22 octombrie.

(w882)

Ana are doar 16 ani, dar este deja cunoscută pentru muzica ei la Deva, unde s-a născut, fiind solista unui band de heavy metal - Blacklight.

Dragostea pentru muzică vine de la tatăl Anei, care a studiat timp de 10 ani vioara. În concurs la Vedeta populară, Ana a impresionat juriul cu doina „Nu da, Doamne, nimănui”, (o melodie din folclorul românesc aleasă de ea, pe care a cules-o acum câteva săptămâni de la o bătrână de 89 de ani), dar şi cu duetul pe care l-a susţinut alături pe vedeta ei preferată, solista Mariana Anghel, cu care a interpretat pe scenă cântecul „Cimpoiul”. Costumul îmbărăcat de Ana Anuţoiu pe scena de la „Vedeta populară” are 100 de ani vechime.

(w882)

Chiar de la debut, emisiunea în care Iuliana Tudor şi juriul de specialişti caută cel mai talentat interpret de folclor a plasat TVR 1 în topul audienţelor serii. În momentul anunţării primului semifinalist al concursului, 829.000 de telespectatori urmăreau la TVR 1 decizia juriului (rating 4,6%, share 12,8% la nivel naţional).

Producţia, difuzată duminică, între orele 21.00 şi 23.00, a plasat TVR 1 pe locul patru, la nivel urban, pe acest interval orar, cu un rating de 3,3% şi o cotă de piaţă de 6,9% (emisiunea fost urmărită, în medie, la nivel urban de peste 300 de mii de români).

Pe targetul naţional, show-ul difuzat de TVR 1 a fost urmărit în medie de peste 600 de mii de telespectatori, asigurându-şi locul cinci între celelalte televiziuni, cu un rating de 3.4% şi o cotă de piaţă de 7,2%.

 

Despre talent-show-ul „Vedeta populară”:

Din 22 octombrie, 54 de pasionaţi de folclor vor urca pe scenă să concureze pentru titlul de Vedeta populară şi premiul pus la bătaie, în valoare de 100.000 lei. La finalul fiecarei ediţii se califică un singur concurent pentru etapele următoare ale concursului: semifinala şi finala.

Evoluţiile pe scenă vor fi notate de juriul format din Grigore Leşe, una dintre cele mai respectate voci ale culturii noastre tradiţionale, poetul Mircea Dinescu, interpreţii de muzică populară Laura Lavric şi Constantin Enceanu şi realizatoarea TVR Elise Stan.

Concursul de talente destinat interpreţilor amatori din folclorul românesc este prezentat de Iuliana Tudor în fiecare duminică, de la ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+.

credit foto: Doru Ochea

FILM.TVR.RO

Logo

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...