loader
Foto

Sezon nou „Banii tăi” la TVR 1, din 14 februarie

Magazinul de actualitate economică „Banii tăi” revine la TVR 1 cu ediţii în premieră. Monica Ghiurco ne dă întâlnire în fiecare zi de vineri, la ora 23.00, imediat după filmul serii.

 

„Am intrat în 2020 cu o nouă echipă de guvernare, când susţinută, când dată jos de o majoritate politică fluidă, şi au început să curgă veştile proaste despre bugetul de stat. Surse mai mult sau mai puţin avizate au umplut spaţiul public cu tot felul de comentarii, dându-ne impresia că suntem în plin sezon al datului cu părerea... Într-o asemenea confuzie generală, revenim în grilă cu o nouă serie de emisiuni care să vă informeze corect despre realităţile cu care ne confruntăm... fie că este vorba despre buget de stat sau despre dobânzi, inflaţie şi curs valutar. Pentru că sunt în joc veniturile a milioane de români, azi vom analiza gâlceava generată de legea pensiilor. Şi încercăm să ne lămurim cum arată, totuşi, perspectivele financiare pentru acest an. Şi tot azi ne vom ocupa şi de problemele sistemului energetic”, ne invită Monica Ghiurco la cel de-al 10-lea sezon Banii tăi, la TVR 1.

(w882)

Banii tăi, magazinul de actualitate economică de la TVR 1, ne propune în prima sa ediţie, cea din 14 februarie, patru subiecte de maxim interes pentru fiecare dintre noi:

1. Un reportaj despre LEGEA PENSIILOR - o lege fără sursă de finanţare, promulgată în iulie 2019. Rezultat: dezechilibre macro-economice, pentru că din venituri nu se pot acoperi doar promisiuni, iar costul finanţării presupune un cost de dobândă. Aflăm amănunte de la Alexandra Smedoiu, tax-partner la o firmă de consultanţă financiară.

2. O analiză despre MAJORAREA PENSIILOR CU 40% - fapt care reprezintă un efort bugetar considerabil, de ordinul câtorva miliarde de euro. Dar nimic nu este imposibil într-un an electoral, în care politica pare să bată economia. Există mai puţini bani europeni decât în anul anterior, aşa că dublarea unor venituri se poate realiza doar prin tăierea banilor pentru investiţii. Pentru a ne putea forma o opinie clară asupra subiectului, Monica Ghiurco ne oferă în această analiză punctele de vedere exprimate de Mugur Isărescu, guvernator BNR, Florin Câţu, ministrul Finanţelor Publice, Ludovic Orban, premierul României, Răzvan Orăşanu, economist, Raluca Turcan, vicepremier, Lia Olguţa Vasilescu, fost ministru al Muncii şi Alexandra Smedoiu, tax-partner la o firmă de consultanţă financiară.

3. O stire despre PIAŢA VALUTARĂ - prudenţa ar fi cuvântul de ordine în 2020. Nici semnalele care vin dinspre piaţa valutară nu sunt dintre cele mai bune. Leul se depreciază lent, dar sigur, ca efect al disputelor publice legate de bani.

4. Şi tot la Banii tăi vorbim despre LIBERALIZAREA PIEŢEI DE ENERGIE ŞI GAZELOR NATURALE într-un interviu în exclusivitate, cu Dian Popescu, consultant în domeniul energetic. Liberalizarea pieţei de energie şi gazelor naturale ar putea conduce la o inflaţie mai mare decât cea prognozată oficial. Deocamdată, natura este singura care ne protejează buzunarele, în contextul în care România plăteşte cel mai mare preţ al energiei din regiune şi este dependentă de importuri. Deşi statul român a încercat crearea unui artificiu prin formula consumator vulnerabil, deocamdată nu există o legislaţie în acest sens. Cum stăm cu asigurarea necesarului de consum, aflăm din interviul în exclusivitate realizat de Monica Ghiurco.

Puteţi intra în legătură cu echipa emisiunii Banii tăi, scriind mesaje aici: baniitai@tvr.rowww.facebook.com/baniitaitvr

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...