loader
Foto

Scriitor de succes peste ocean, Carmen Firan vine la "Mic dejun cu un campion"

"A te simţi liber înseamnă să ştii să-ți ții mintea clară și sufletul sănătos’’, spune Carmen Firan, scriitor şi jurnalist, dramaturg şi scenarist, invitată la "Mic dejun cu un campion", sâmbătă, de la 10:00, la TVR2.

 

S-a stabilit din 2000 la New York şi cu perseverenţa sa fără margini a reuşit ceea ce multora dintre compatrioţi nu li se întâmplă într-o viaţă: să se afirme, să scrie, să fie publicată, apreciată, premiată.

Carmen Firan a trăit o schimbare totală de mileniu, de secol, de viaţă: ’’Cărţile au timpul lor. Sau autorii au o relaţie temporală cu opera lor. Le adoră când sunt proaspăt născute şi se înstrăinează de ele pe măsură ce se învechesc’’ – spune invitata de sâmbătă, 15 iunie, de la Mic Dejun, venită în ţară pentru cea mai recentă lansare de carte de la BookFEST, ’’În apele facerii’’. Un volum pe care l-a scris cu sufletul, pentru că povestea din carte se referă exact la perioada în care ea s-a decis că are un alt destin departe de România.

Carmen Firan a debutat în anii 1980, în România. După anii 2000, publică în mod regulat în Statele Unite ale Americii. Din seria lungă de titluri care i-au fost publicate le amintim doar cele mai recente: ’’Umbra pierdută’’, 2018 şi ’’În apele facerii’’, 2019, în România şi ’’Changing Your Sign, Changing your Destiny’’, 2019 în Statele Unite ale Americii.

"Timpul invitatei noastre se scurge repede. Avântul de Săgetător al cărui semn îl poartă îi dă vitalitate, o forţă nebănuită de muncă şi de adaptare, astfel încât până la cursa de avion care trebuie s-o întoarcă la casa din America nu mai sunt decât vreo patru ore.  Cu toate acestea ne-am văzut, ne-am plăcut, am povestit. Totul pentru prietenii noştri, alături de amfitrionul emisiunii Daniela Zeca Buzura. Sâmbătă de la ora 10:00, la TVR2 şi duminică, de la ora 9:00, la TVR3", a spus producătorul Ileana Ploscaru Panait.

Moderator: Daniela Zeca Buzura

Invitat: Carmen Firan

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Procedura în materia dreptului administrativ

Procedura în materia dreptului administrativ

publicat: Miercuri, 17 Aprilie 2024

Ce este procedura în materie de contencios administrativ şi care sunt normele procedurale aplicabile? Într-un litigiu, care pot fi părţile ...

Hipertensiunea arterială, principala cauză de deces la nivel mondial

Sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 7:00, la TVR 1, urmărim o  ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre hipertensiunea arterială, Caravana ...

Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, vorbim despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.