loader
Foto

Sărbătoarea Bunei Vestiri începe la TVR 3

Luni, 25 martie, de la ora 10.00, la Axios , în direct de la Mitropolia Clujului

 

Pentru creştini, adevărata Zi a Femeii este 25 martie, când se sărbătoreşte Buna Vestire. TVR 3 difuzează, luni dimineaţă, de la ora 10.00, o ediţie specială a emisiunii Axios, în direct de la Mitropolia Clujului al cărei hram este celebrat la această mare sărbătoare.

Ziua de Buna Vestire, care marchează Întruparea Mântuitorului, are o multiplă semnificaţie pentru credincioşii clujeni. În fiecare an, în 25 martie este sărbătorit hramul Mitropoliei Clujului, Maramureşului şi Sălajului. Tot cu ocazia acestui praznic au fost întronizaţi cei doi mitropoliţi ai Clujului: ÎPS Bartolomeu, trecut la cele veşnice, şi ÎPS Andrei, actualul întâistătător al mitropoliei.

Luni vor participa la hramul Mitropoliei Clujului PS Efrem, Episcop de Seleucia şi PS Evlogie, episcopul de Adrianopol şi totodată Stareţ al celebrei Mânăstiri Rila din Bulgaria, alături de IPS Timotei, Arhiepiscopul Aradului, PS Petroniu, episcopul Sălajului, PS episcop Vasile Someşanul şi PS Iustin Sigheteanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului. Cuvântul de învăţătură din cadrul Sfintei Liturghii va fi rostit de către PS Evlogie.

Sărbătoarea Bunei Vestiri se va încheia cu oficierea unei slujbe de sfinţire a Crucii de pe cupola capelei noului Sediu al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din municipiul Cluj-Napoca.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...