loader
Foto

Săptămâna Nichita Stănescu, la TVR 2

Până duminică, 31 martie, la TVR 2

 

TVR 2 dedică săptămâna aceasta poetului Nichita Stănescu, 2013 fiind anul în care se împlinesc 8 decenii de la naşterea şi 3 decenii de la trecerea în veşnicie a marelui poet. În perioada 26-30 martie, intraţi pe pagina de Facebook TVR 2, unde vă aşteaptă un concurs special prin care vă invităm să vă amintiţi cele mai frumoase citate din Nichita Stănescu. În fiecare zi, aveţi şansa să câştigaţi volumul "11 elegii", câştigătorul fiind ales folosind random.org.

Duminică, 31 martie, de la ora 18.10, pe TVR2, TVR HD şi online pe TVR+, sub genericul „Din dragoste pentru Nichita”, puteţi urmări un program special moderat de Daniela Zeca Buzura, care-i va avea ca invitaţi pe Mircia Dumitrescu (artist vizual), acad. Eugen Simion (critic literar) şi Corneliu Medvedov (cineast). Printre invitaţii reportajelor emisiunii se numără Adam Puslojić (poet şi traducător în limba sârbă a poeziei lui Nichita Stănescu), Lucian Chişu (directorul Muzeului Literaturii Române) şi Ion Caramitru – directorul Teatrului Naţional din Bucureşti, unul dintre cei mai inspiraţi actori care au recitat din opera lui Nichita. Programul este completat cu momente de muzică şi poezie inspirate de creaţia poetică a lui Nichita Stănescu.

Iată mai jos câteva momente speciale cu marele poet:

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.