loader
Foto

Sancţiuni penale pentru dezinformări medicale–da sau nu? Votaţi la „Referendum”

Mihai Rădulescu a propus un alt subiect controversat în cea de-a treia ediţie a emisiunii pe care a realizat-o. „Referendum” s-a văzut în direct la TVR 1, luni, 25 octombrie, de la ora 21.00. | VIDEO

 

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

„În timp ce România bate zilnic recorduri negre la victime Covid, populaţia e bombardaţi în continuare cu ştiri false despre pandemie şi vaccinuri. O femeie afirma într-o filmare pe facebook că un spital modular e gol, deşi acolo luptau pentru viaţă câteva zeci de pacienţi infectaţi. O înaltă faţă bisericească le spune enoriaşilor adunaţi la slujbă că incendiile din spitale sunt o făcătură. Sunt doar două dintre ultimele fake-news care inundă spaţiul public. Tot aici, multă lume se întreabă cum poate fi oprit acest fenomen periculos şi se vehiculează ideea înăspririi legislaţiei”, anunţă Mihai Rădulescu premisa de la care porneşte cea de-a treia ediţie a emisiunii „Referendum”, de la TVR 1.

Credeţi că ar trebui sancţionaţi penal cei care lansează informaţii false, fără să le verifice, care pot conduce la zădărnicirea combaterii bolilor? Este întrebarea pe care Mihai Rădulescu, realizator şi moderator al emisiunii a adresat-o luni, pe 25 octombrie, de la ora 21.00, celor care au participat la „Referendum”.

Au venit în platoul TVR să-şi susţină ferm opiniile pe acest subiect Daniel Coriu, preşedinte al Colegiului Medicilor din România, Bogdan Pîrlog, procuror, copreşedinte Asociaţia Iniţiativa pentru Justiţie, Marian Voicu, jurnalist, realizator al emisiunii „Breaking Fake News” de la TVR 1, Mircea Toma, membru CNA, activist pentru drepturile omului, Gheorghe Piperea, avocat, respectiv Bogdan Manolea, expert digitalizare şi legislaţie.

Telespectatorii sunt invitaţi să posteze comentarii şi să adreseze întrebări pe stiriletvr.ro şi hotnews.ro, unde, începând de luni, de la ora 21.00, vor putea şi vota DA sau NU, ca răspuns la întrebarea ediţiei. Evoluţia votului va fi prezentată în timpul emisiunii, iar rezultatul final îl aflăm, ca de obicei, în următoarea întâlnire cu „Referendum”.

Sondajul demarat în ediţia precedentă, referitor la şcoala în pandemie, continuă încă atât pe stiriletvr.ro, cât şi pe platforma partenerului media hotnews.ro, iar rezultatul va fi anunţat luni seară, când Mihai Rădulescu va face cunoscut telespectatorilor şi ce urmează să se întâmple cu voturile exprimate de participanţii la „Referendum”.

„Referendum” e una dintre noile producţii din grila de toamnă a TVR 1, în care o temă de actualitate este susţinută cu argumente de două tabere cu opinii contrare şi la care telespectatorii participă activ, acordându-şi votul pentru una sau cealaltă dintre echipe. Realizator şi gazdă, Mihai Rădulescu, moderator cu experienţă, intervine pentru a asigura echilibrul confruntării. „Referendum” se vede în fiecare seară de luni, de la ora 21.00, la TVR 1, în direct. Românii din afara graniţelor sunt şi ei invitaţi la vot: emisiunea se difuzează simultan şi la TVR Moldova, iar de la ora 22.50, tot luni, la TVR Internaţional.

FILM.TVR.RO

Logo

 
„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

Documentarul „Delta Bucureștiului”, în 18 aprilie, la TVR Cultural: „Nu există loc în care să poți să te ascunzi atunci când istoria vine după tine”

Între 15 și 21 aprilie, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească peliculele „Os de pește” (2021) și  „Jurnalul unei cameriste” ...