loader
Foto

Söngvakeppnin sau Daði Freyr? HoD Felix Bergsson din Islanda discută despre dilema Eurovision 2021

 

Era țara nordică favorită pentru a câștiga Eurovision 2020 înainte de anulare. Dar acum, Islanda are o nouă dilemă de confruntat înainte de Eurovision 2021: să păstreze concursul Söngvakppenin sau să îl aleagă intern pe Daði Freyr?

Șeful delegației islandeze, Felix Bergsson, a discutat situația Islandei într-un interviu video cu fostul șef al delegației din Republica Cehă, Jan Bors. Cei doi au purtat o discuție lungă, vorbind despre Söngvakeppnin, pandemie și Eurovision 2021.

Bors i-a cerut lui Bergsson să reveleze  planurile Islandei pentru Eurovision 2021, dar HoD din Islanda nu a avut nimic de confirmat. El explicat:

„Nu au existat decizii și încă nu s-a anunțat nimic. Încă este o întrebare - vom avea o preselecție sau vom participa din nou cu același artist? "

În ultimii ani, radiodifuzorul islandez RÚV a acceptat participări la finala sa națională, de la mijlocul lunii septembrie până la mijlocul lunii octombrie. După cum stau lucrurile, acum este prea târziu pentru RÚV să folosească această cronologie pentru 2021, sugerând că radiodifuzorul ar fi făcut alte planuri.

De asemenea, Bergsson a dezvăluit că finanțarea este mai strictă în epoca pandemiei:

„Covid a schimbat totul. Noi - ca toți ceilalți - luptăm pentru bani în acest moment. În acest moment, există reduceri uriașe la RÚV, așa că încercăm să decidem ce să facem. Și chiar dacă Eurovision este cel mai mare eveniment, iar preselecția este unul dintre cele mai mari evenimente la care participăm în fiecare an, ei încă numără banii. ”

Acest lucru sugerează că RÚV ar putea căuta să aleagă intern câștigătorul Söngvakeppnin 2020, Daði og Gagnamagnið, pentru a menține costurile mai mici. Omiterea finalei naționale islandeze ar putea însemna redirecționarea bugetului către eforturile Islandei pentru Eurovision 2021.

Dar se pare că nu va mai trece mult până când Islanda își va dezvălui planurile pentru Eurovision 2021. Bergsson a declarat: „sperăm că vom putea ieși cu el în următoarele două sau trei săptămâni”.

Va reprezenta Daði og Gagnamagnið Islanda la Eurovision 2021?

Daði Freyr și grupul său, Gagnamagnið, au câștigat finala națională islandeză Söngvakeppnin 2020 cu melodia populară „Think About Things”. Ei trebuiau să se îndrepte spre Eurovision 2020 din Rotterdam înainte ca acest concurs să fie anulat.

De atunci, piesa artistului islandez a continuat să fie un hit de succes și a avut un succes deosebit în Marea Britanie, unde a ajuns la 34 în clasamentul single-urilor.

În timp ce alți radiodifuzori Eurovision și-au ales intern piesele Eurovision 2020 pentru 2021, radiodifuzorul RÚV nu a făcut încă o declarație cu privire la acest subiect.

La începutul acestei luni, Daði Freyr a declarat unui ziar german că este dispus să se întoarcă la Eurovision, dar numai dacă a fost selectat intern. A explicat:

„Singurul mod în care vom merge este dacă ne trimit direct la Eurovision. [...] Vreau să concurez, dar este atât de mult de lucru pentru competiția islandeză și, în acest moment, nu prea are sens să fac din nou totul. Dacă putem merge direct la Eurovision, ne putem concentra doar pe asta tot timpul, în loc să trebuiască să ne concentrăm pe mai multe în același timp. ”

Fanii au observat, de asemenea, că viitorul turneu european al lui Daði nu are date rezervate în mai 2021, sugerând că ar putea păstra luna liberă pentru Eurovision.

Dar nici RÚV, nici Daði Freyr nu pot confirma nimic în această etapă, fanii vor trebui doar să aștepte noutăți.

 

 

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, se discută despre deficitul de personal din ...

Oricât de atroce ar fi vremurile, umanitatea dăinuie. „Puterea binelui”, un documentar în premieră la „Ora Regelui”, pe TVR 1

Cu doar câteva zile înainte de 8 mai, Ziua Internațională a Crucii Roșii, la „Ora Regelui”, urmărim un documentar despre cea mai mare organizație ...

„Biografii necesare”. Costel Iacob: Eu m-am eliberat de volum şi am lucrat cu lumina. Pentru mine, sculptura nu este doar formă, ci şi mişcare, goluri, umbre, aer

La „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait discută cu sculptorul Costel Iacob: la TVR Cultural, duminică, 28 aprilie, iar la ...