loader
Foto

RowmaniaFest 2014

La început de toamnă, vâslitul, mișcarea în aer liber și turismul de bun simț sunt promovate în cadrul celui mai important eveniment de la gurile Dunării: RowmaniaFest. Cum a fost la cea de-a IV-a ediţie? Aflaţi duminică, de la 15:30, la TVR 1 şi TVR+.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+

"Mi-aș dori ca Tulcea să devină, cu adevărat, o destinație anuală, de neratat la începutul toamnei, atunci când e vremea mai blândă și tocmai bună de plimbare. Iar plimbările cele mai frumoase, dacă mă întrebați pe bine sunt cele pe apă!", afirmă Ivan Patzaichin, inițiatorul Festivalului și a mișcării Rowmania.

În perioada 29-31 august, Asociația Ivan Patzaichin - Mila 23 a organizat la Tulcea cea de-a patra ediţie a RowmaniaFest.

Programul festivalului a inclus ateliere pentru copii, o aventură de două zile de tip quest prin oraș, demonstrații de SUP – Stand Up Paddling, alături de tradiţionalele competiții de vâslit pe Dunăre și pe lacul Ciuperca, concerte live, expoziții de fotografie pe Faleză și la Teatrul Jean Bart, proiecții de film în aer liber la Piața Civică, o dezbatere pe tema dezvoltării durabile a Deltei și comunităților județului Tulcea, un târg de meșteșugari tradiționali, o defilare cu cai de rasă și, mai ales, cea de-a doua ediție a Delta Rowmania Triathlon - etapă în circuitul național de triatlon.

Festivalul este o iniţiativă a lui Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai mari sportivi ai României, născut în Delta Dunării, la Mila 23, și un promotor al ideii că Delta poate deveni regina ecoturismului european.

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.