loader
Foto

Românii întreabă, medicii răspund: totul despre vaccinarea împotriva COVID-19

Luni, 18 ianuarie, de la ora 18.00, TVR 1 a difuzat în direct o Ediție Specială cu informații despre etapele vaccinării și despre impactul ei asupra populației. Dezbaterea a putut fi urmărită la TVR 1, TVRi și TVR MOLDOVA. | VIDEO

 

Luni, 18 ianuarie, de la ora 18.00, TVR 1 a difuzat în direct o Ediție Specială, cu participarea a 13 medici din 12 specialități diferite, implicați în lupta împotriva pandemiei de COVID-19. Evenimentul este organizat de Colegiul Medicilor din România și produs de TVR.

Președintele Colegiului Medicilor din România, prof. univ. dr. Daniel Coriu, a fost în studioul Televiziunii Române,
alături de alți medici specialiști, pentru o dezbatere menită să ofere răspunsuri, în mod corect și transparent, la întrebări privind una dintre cele mai fierbinți teme ale momentului: vaccinarea împotriva COVID-19.

Totul despre etapele vaccinării, despre impactul ei asupra populației, ați putut afla din dialogul jurnalistei TVR Alina Stancu cu invitații în platou și online, la „Ediție Specială: Dezbatere despre etapa a II-a de vaccinare anti-COVID-19”, difuzată în direct, luni, de la ora 18.00, la TVR 1. Dezbaterea a fost transmisă de la aceeași oră și la TVR Internațional, iar TVR MOLDOVA difuzează înregistrarea dezbaterii, de la ora 23.00.

Este pentru prima dată când Colegiul Medicilor din România și TVR își unesc forțele pentru a aduce în fața publicului medici din atât de multe specialități, pentru a le oferi românilor informații clare și complete.

La dezbatere au participat 13 medici din 12 specialități diferite, care au răspuns la cele mai importante întrebări privind vaccinarea anti-COVID-19 (boli infecțioase, pneumologie, epidemiologie, diabet, cardiologie, endocrinologie, oncologie, obstetrică-ginecologie, medicină internă, medicină de familie, hematologie, alergologie).

În platoul TVR, alături de Alina Stancu, i-am întâlnit pe prof. dr. Daniel Coriu – Președintele Colegiului Medicilor din România; dr. Andreea Moldovan – medic epidemiolog, secretar de stat în Ministerul Sănătății; șef lucr. dr. Beatrice Mahler – medic pneumolog.

Pentru a respecta toate criteriile de protecție epidemiologică, dar și pentru a aduce în fața publicului răspunsuri din cât mai multe specialități, s-au alăturat online conf. univ. dr. Bogdan Timar – medic diabetolog, decanul Facultății de Medicină, Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara; conf. univ. dr. Alexandru Scafa Udriște – medic cardiolog, Spitalul Clinic de Urgență București; prof. univ. dr. Cătălina Poiană – medic endocrinolog, președintele Societății Române de Endocrinologie; conf. univ. dr. Simin Aysel Florescu – medic infecționist, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș”; conf. univ. dr. Dana Lucia Stănculeanu – medic oncolog, președintele Societății Naționale de Oncologie Medicală din România; prof. univ. dr. Diana Deleanu – medic alergolog, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca; prof. univ. dr. Cristian Băicuș– medic de Medicină Internă, Spitalul Clinic Colentina; prof. univ. dr. Radu Vlădăreanu – medic ginecolog, Președintele Societății Române de Obstetrică-Ginecologie; dr. Călin Bumbuluț – medic de familie, vicepreședinte al Colegiului Medicilor din România; șef lucr. dr. Valeriu Gheorghiță - Președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2.

(w882) Gheorghita

În propunerea participanților la dezbatere, Colegiul Medicilor din România a ținut cont de specialitățile implicate în tratarea pacienților cu COVID-19 și de ariile terapeutice pentru persoanele desemnate să intre în etapa a II-a de vaccinare. În acest fel, telespectatorii au primit răspunsuri de la medici cu notorietate publică și care au fost implicați în diseminarea mesajelor aferente vaccinării împotriva COVID-19, dar și de la medici tineri, de perspectivă, din specialități ce vizează etapa a II-a de vaccinare (diabet, cardiologie etc.).

Cei interesați să afle mai multe despre vaccinarea împotriva COVID-19 au putut trimite întrebări la adresa intrebari@cmr.ro, până pe 16 ianuarie, la ora 18.00.

Răspunsurile au fost oferite în direct, luni, de la ora 18.00, în cadrul Ediției Speciale de la TVR 1. Iar zilnic, la „Telejurnal”, medici specialiști vor veni cu explicații și lămuriri suplimentare privind vaccinarea.

FILM.TVR.RO

Logo

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...