loader
Foto

Galerie foto

„România frumoasă” sărbătorește luni Ziua Universală a Iei

Luni, 24 iunie, de la ora 19.00, ÎN DIRECT la TVR 2 și online pe TVR+

 

Ia românească este vedeta ediției de luni a emisiunii “România frumoasă” (TVR 2), într-o întâlnire dedicată acestui articol vestimentar puternic legat de istoria noastră. Andra Gavril și Marius Constantinescu au pregătit o ediție specială pentru data de 24 iunie, de la ora 19.00, de Ziua Internațională a Iei.

Alături de oameni de artă, designeri și artiști vizuali, va fi prezentă în platoul emisiunii Iuliana Tudor (prezentatoarea emisiunii “O dată-n viață” de la TVR 1), care a inițiat campania “Îmbracă-te cu mândrIE”, în cadrul căreia zece personalități de seamă ale țării îmbracă, timp de o zi, o cămașă tradițională românească.

Printre invitații ediției de luni care vor vorbi despre semnificația iei se numără și cântăreața Maria Răducanu, care va interpreta câteva din melodiile care au consacrat-o pe Maria Tănase, precum și Iulia Gorneanu, project manager-ul galeriei Galateca, unul dintre organizatorii expoziției "Măiastra - povestea nespusă a iei".

 

Leslie Hawke, invitată marți la “România frumoasă”

Marți, 25 iunie, de la ora 19.00, vine în platoul emisiunii “România frumoasă” Leslie Hawke, care este implicată în organizarea evenimentului “Before it's too late”, organizat în beneficiul copiilor săraci sprijiniți de Asociația OvidiuRo. Tot în ediția de marți, Gabriel Croitoru îi va încânta pe telespectatori cu măiestria interpretării sale la vestita vioară Guarneri a lui Enescu, iar Sandra Pralong va dezvălui care sunt străinii care iubesc România.

 

Despre „România frumoasă”

„România frumoasă” este un magazin de arte şi industrii care prezintă telespectatorilor în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 19.00, informaţii din actualitatea culturală. Moderatorii emisiunii – Andra Gavril şi Marius Constantinescu discută ÎN DIRECT cu invitaţii din studio cele mai interesante subiecte şi evenimente din artă plastică, arhitectură, film, teatru, dans, muzică, literatură, dar şi lifestyle, design sau modă.

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.