loader
Foto

Reşiţa, campioană la atragerea fondurilor europene

TVRi vă invită să revedeți o ediție a emisiunii “ Investiți în România!”, moderată de Sorin Burtea, marți, 5 mai, de la ora 22.00.

 

Dintr-o locomotivă a economiei autohtone, Reșița a mers în ultimii 25 de ani cu frâna trasă. Furnalele industriei siderurgice și mândria celei constructoare de mașini s-au stins, iar în plan social rezultatele au fost dezastruoase precum ecuația economică, populația înjumătățindu-se. Cu această stare de fapt nu a fost de acord actualul edil al municipiului, care și-a propus să oprească colapsul și să readucă speranța reșițenilor. Cele 50 de proiecte europene în valoare de aproximativ 160 de milioane de euro sunt garanția că lucrurile se vor îndrepta.

(w882)

Educația a beneficiat de primele măsuri pentru a crea un cadru atractiv pentru școlarii reșițeni. Atragerea fondurilor comunitare pentru dezvoltarea unor proiecte care să modernizeze infrastructura de transport locală va transforma Valea Bârzavei într-o arteră multifuncțională pentru circulație, dar și într-o zonă a promenadei.

(w882)

Industria ospitalității este alternativa dezvoltării economice a municipiului Reșița pe care mizează actuala conducere a primăriei. Dezvoltarea unor proiecte precum funicularul sau evenimente sportive și festivaluri de muzică vor atrage turiști atât din țară cât și de peste hotare.

Invitați:

-  Primarul din Reșița - Ioan Popa

-  Președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România - Doru Dinu Glăvan

Emisiunea este transmisă în reluare miercuri, 6 mai, orele 04:30 și 12:00

***

Premiera emisiunii a fost difuzată, de TVRi, în 11 noiembrie 2019.

Emisiunea "Investiţi în România!" este difuzată la TVR Internațional și retransmisă în Republica Moldova pe postul TVR MOLDOVA.

***

email: investitiinromania@tvr.ro

Vă rugăm să ne urmăriți și pe pagina de Facebook a emisiunii.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...