loader
Foto

Galerie foto

Reprezentanta Bihorului, prima semifinalistă a concursului Vedeta populară

În copilărie, bunicul o lua pe cal şi o plimba aproape de graniţa cu Ungaria, unde îi spunea să cânte tare, să audă şi vecinii noştri ce frumoasă e muzica populară românească. Ioana Urs este prima semifinalistă a concursului Vedeta populară de la TVR 1.

 

„Bihorul avea nevoie de o interpretă ca tine!” – i-a spus jurata Elise Stan concurentei din Bihor, Ioana Urs, după interpretarea primei melodii în concurs. Şi poate fi şi concluzia ediţiei. Ioana Urs, reprezentanta judeţului Bihor la prima ediţie Vedeta populară este prima calificată în semifinala concursului de talente din muzica populară românească, concurs transmis de TVR 1.

Ioana este economist şi manager de transport la o firmă din Oradea, unde şi locuieşte. Întâlnirea ei cu muzica populară a avut loc în urmă cu mulţi ani, când au auzit părinţii ei un anunţ la radio. Se organiza o preselecţie pentru dansatori. Iniţial a ajuns dansatoare, dar apoi a început să şi cânte, mai ales că şi bunicii, şi părinţii au încurajat-o. Ioana are 30 de ani, este căsătorită şi are un bebeluş de 10 luni, pe care este hotărâtă să-l facă să iubească muzica populară. Cel mai mult îşi doreşte să fie în inimile oamenilor.

(w882)

În copilărie, bunicul o lua pe cal şi o plimba aproape de graniţa cu Ungaria, unde îi spunea să cânte tare, să audă şi vecinii noştri ce frumoasă e muzica populară românească. I-a povestit Iulianei Tudor despre acele momente pe care nu le va uita niciodată.

Pentru proba a doua, duetul cu artistul preferat, Ioana Urs a urcat pe scenă alături de o prietenă care, la un moment dat i-a devenit şi naşă: Antonela Ferche Buţiu.

(w882)

Vedeta populară, în topul celor mai urmărite programe ale serii de 14 octombrie

În top 5 al celor mai urmărite programe ale serii de 14 octombrie, emisiunea Vedeta populară s-a clasat pe locul al patrulea. Partea a doua a concursului, difuzată între 22.00 şi 22.50, a fost şi cea mai urmărită, fiind vizionată în medie de aproape 600.000 de telespectatori (rating mediu 3,3%), cu un vârf de audienţă înregistrat în momentul anunţării câştigătoarei. Adică la 22.46, când la TVR 1 se uitau 700.000 de telespectatori (3,9% rating şi 10,1% cotă de piaţă).

Despre Vedeta populară

TVR 1 este locul unde îşi dau întâlnire cei mai talentaţi tineri interpreţi de muzică populară decişi să fie Vedeta populară, cel mai important show de folclor din România. Dintre sutele de interpreţi de folclor amatori care au venit la preselecţiile desfăşurate în toată ţara, au fost aleşi cei mai buni 45 de concurenţi din Muntenia, Moldova, Dobrogea, Ardeal, Oltenia, Banat şi Bucovina. În fiecare seară de duminică vom cunoaşte câte cinci. Dintre ei, doar unul se va califica în semifinală. Iuliana Tudor ne dă întâlnire la o nouă ediţie Vedeta populară duminică, 21 octombrie, de la ora 21.00.

Şi în acest sezon juriul este format din interpretele de muzică populară Niculina Stoican şi Cornelia Rednic, realizatorul TV Elise Stan, Grigore Leşe – artist, doctor în muzică şi profesor la Facultatea de Muzică din Bucureşti şi poetul Mircea Dinescu, cu toţii gata să evalueze prestaţiile noilor concurenţi, interpreţi amatori din folclorul românesc.

Orchestra Naţională Valahia, a Primăriei Captalei, susţinută de Creart rămâne alături de concurenţi în intepretările live din show şi în sezonul trei, în timp ce actorii Lucian Ghimişi şi Dan Clucinschi, coprezentatorii Iulianei Tudor în show, încearcă să le tempereze emoţiile şi să afle mai multe despre ei.

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Disbioza, ediție specială

Disbioza, ediție specială "NutriInfo"

publicat: Vineri, 19 Aprilie 2024

Disbioza, un cuvânt mic, dar cu impact uriaș în sănătatea noastră. Este momentul să îi acordăm atenția cuvenită. Nu rata ediția specială ...

„Idei în libertate”, emisiune moderată de H.R. Patapievici în anii 2000 și premiată de APTR, transmisă din 22 aprilie, la TVR Cultural

TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească, din 22 aprilie, emisiunea „Idei în libertate”, realizată de Horia Roman Patapievici în ...