loader
Foto

Renate

România

 

Renate Grad, născută la 11 noiembrie 1987 în Vișeu de Sus, Maramureș, este absolventă a Universității Naționale de Muzică București, secția Canto.

S-a făcut remarcată ca solistă a Teatrului de Revistă din Baia Mare încă din perioada liceului. După ce a obținut premii importante la concursuri și festivaluri precum Chants, Sons sur Scene (festival de muzică francofonă) și Mamaia, Renate și-a continuat studiile muzicale la București.

A susținut concerte de muzică ușoară și clasică la Râmnicu Vâlcea (concert Mozart), Craiova (Ziua Operei), Brașov (nenumărate concerte clasice), Budapesta (concert clasic la Institutul Cultural Român), Viena, Nurenberg (concert de Crăciun la Institutul Cultural Român).

Deși a studiat canto clasic, Renate a cochetat dintotdeauna cu muzica pop, musicalul și jazzul. În prezent este profesoară de canto dar predă și lecții de pian și de chitară. De asemenea, este solista unei trupe de coveruri, cu care susține diferite concerte de flash mob, operă, muzică de film, musical și jazz. Cel mai recent show la care a participat este Vocea României, unde a ajuns până în semifinală, în anul 2018.

Curiozitățile Cerbului de Aur...

1.      Cum și când ți-ai descoperit pasiunea pentru muzică?

Pasiunea pentru muzică am descoperit-o împreună cu mama la vârsta de 5 ani, când fredonam toate melodiile de la radio și de la televizor.

2.      Definește-ți stilul muzical într-o frază.

Pentru că am studiat canto clasic, dar iubesc și muzica pop, jazz și rock, întotdeauna am combinat stilurile, trecând ușor de la rigurozitatea clasicului la lejeritatea și jongleriile jazz-ului sau la agresivitatea rock-ului.

3.      Muzicieni favoriți.

Ana Netrebko, Whitney Houston, Sam Smith, Bon Jovi, Tina Turner, Scorpions.

4.      Ce îți place să citești / să mănânci / să faci în timpul liber.

Citesc cărți despre dezvoltare personală, îmi plac foarte mult dulciurile, dar încerc să mă abțin, iar în timpul liber pictez.

5.      Dacă nu ai cânta, ți-ar plăcea să ...

Dacă nu aș cânta mi-ar plăcea să-mi dezvolt pasiunea pentru pictură.

6.      Ce definiție dai fericirii?

Eu găsesc fericirea în lucrurile simple: Zâmbete, Muzică și Iubire.

7.      Motto-ul tău pentru festival.

Se zice că Muzica este cea mai puternică magie, iar la Cerbul de Aur se întâmplă în fiecare an!

FILM.TVR.RO

Logo

 
TVR difuzează o serie de programe dedicate JO PARIS 2024

Legendele, prezentul şi viitorul olimpismului românesc se întâlnesc la TVR în seriile „#Învingătorii”, „#Eroii” și „#Speranțe”.  TVR va ...

Campania „Omul anului”, ediţia 2024, începe la TVR

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci vor prezenta campania „Omul anului”. În premieră, telespectatorii pot face propuneri pentru titlul ...

„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu se difuzează marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...