loader
Foto

Galerie foto

„Remix” jazz de top cu JOY OF LIFE, bucuria... live-ului!

În 23 octombrie 2021, ora 22.00, la TVR 3, Doru Ionescu vă invită la o ediție "Remix" jazz de top cu JOY OF LIFE, bucuria... live-ului!

 

Pianistul Petrică Andrei a fost, în 2005, ultimul invitat al emisiunii „Jazz Restitutio” prezentată de Florian Lungu și produsă de echipa „Remix” pentru TVR Cultural. O ediție care nu a mai fost difuzată din motive obiective. Atunci, cea mai recentă realizare importantă a protagonistului o reprezentase grupul Joy of Life, pus la cale cu basistul Decebal Bădilă, rezident în Germania, și cu bateristul Vlad Popescu, așadar un trio de superinstrumentiști. După 16 ani, realizatorii revin asupra subiectului, luând în calcul proiectul care s-a transformat într-un grup cu geometrie variabilă.

(w882) 1

Trioul Joy of Life s-a născut la inițiativa lui Petrică Andrei, care avea de onorat invitația de a cânta la Festivalul „Вucurești Jazz” din 2004. Concertul de atunci, foarte bine primit, a fost de bun augur pentru grupul născut ocazional: prezențe în mai multe țări europene, unele propuse de ICR etc. În paralel, a fost lansat și un disc rezultat din prestația de la debut: „First Meeting”. Echipa „Remix” avea să filmeze recitalul grupului la „Timișoara Jazz Festival” (2007).

(w882)

Foarte solicitat în Germania, basistul nu a putut răspunde la toate ocaziile pe care trioul le-a avut pentru a cânta, prin urmare, după câțiva ani, trupa părea să fi înghețat în proiect. În 2016, în ultimul moment, Bădilă a ajuns la un concert organizat la Sala Radio, iar înregistrarea rezultată a făcut obiectul următorului disc Joy of Life - „Second Meeting”. Apoi din nou pauză, dar trioul s-a fost reactivat prin colaborări cu contrabasiștii Olivier Gatto (Franța) ori Adrian Flautistu.

(w882)

Ca în cazul atâtor muzicieni de pe mapamond, pandemia din 2020 a fost o ocazie, pentru cei trei instrumentiști români țintuiți acasă, să reia – de la distanță - colaborarea în proiectul princeps.

(w882)

Nu a lipsit decât publicul grupului fondat tocmai pentru a cânta în concert, dar a revenit de departe Decebal Bădilă. Ocazie pentru echipa „Remix” să pună cap la cap câteva arhive Joy of Life din mai multe perioade, pentru o ediție cu un trio care, indiferent de basist ori contrabasist, rămâne un nume semnificativ între grupurile și muzicienii jazz apăruți după Revoluție.

(w882)

Credite foto: arhiva personală

FILM.TVR.RO

Logo

 
Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

Drama „Marocco/Mikado” (2021), în 4 aprilie, la TVR Cultural: Într-un șir de întâmplări în care toți au avut intenții bune, dar totul se sfârșește cu moarte, cine e vinovatul?

Dramele „Femei obișnuite” (2019), „Marocco/Mikado” (2021) și „Pather Panchali” (1955) sunt propunerile TVR Cultural pentru telespectatori, în ...