loader
Foto

Galerie foto

„Remix”: despre muzică pop, istorie și folk metal

Ați urmărit un „Remix” cu Quentin Val, An Theos și Alexandru Mamina sâmbătă, 23 noiembrie 2019, ora 22.00, la TVR 3!

 

Quentin Val (Cosmin Hopârtean) a fost rezident în Bruxelles de mic, urmând o carieră muzicală în urma unor studii de specialitate până la cel mai înalt nivel, la academie și conservator, definitivate de un masterclass în Luxembourg. Dar nu muzica simfonică l-a acaparat, ci aceea pop a generației sale.

(w882)

(w882)

În 2015, când echipa „Remix” a filmat acolo un prim interviu pentru TVR Internațional, vorbea foarte bine limba română, atât din familie cât și pentru că a vrut să scrie și să cânte în limba înaintașilor săi. De doi ani, Cosmin este mutat în Bucureşti; nu oriunde, ci în casa în care a locuit I. L. Caragiale, pe strada cu acelaşi nume... din care mai nou se aud poveşti... cu cântec!

(w882)

La 230 de ani de la Revoluția Franceză și la 50 de ani de la concertul desfășurat la Woodstock, în 11 iunie 2019, istoricul Alexandru Mamina a propus şi a coordonat - la Institutul de Istorie „Nicolae Iorga” - conferința „De la ideile Revoluției franceze la cultura protestului”, unde rock-ul și folk-ul au fost reprezentate de Ilie Stepan si emisiunea „Remix”. După câteva luni, o nouă ocazie să vizităm institutul, de astă dată chiar în biroul întemeietorului Nicolae Iorga, filmând un interviu cu autorul unui interesant volum, plus altul în curs de edificare.

(w882)

De aproape 10 ani, în Bucureşti funcţionează grupul folk metal An Theos. Cu din ce în ce mai multe concerte în ţară şi în străinătate, acompaniate din când în când de discuri, promovate în ultimii ani de videoclipuri conceptuale, rockerii au lansat în această toamnă un nou disc, însoţit de o nouă postare youtube. Urmăriți un reportaj „Remix” cu solistul Florin Costăchiţă şi bateristul Tudor Uscoi!

***

Producător: Doru Ionescu

Credite foto: arhivă personală

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...