loader
Foto

„Remix” cu Taylor, Marius Luca şi Antirăzboinice ... cu cântec

Duminică, 11 decembrie, ora 24.00, TVR 3 a difuzat o nouă ediție a emisiunii „Remix”.

 

În 4 martie 2022, solistul Codruţ Croitoru şi trupa sa Taylor au lansat un prim album discografic – „Dincolo de măşti”.

(w882) final conc

Taylor - final concert lansare
Foto: Contacte culturale

(w882) sigla Tayl

Cateva melodii fuseseră scrise încă dinainte de pandemie, atunci când solistul a contactat echipa „Remix” pentru a le propune proiectului „Rockul Carantinei”, când acesta se năştea. Prin urmare, reportajul lansării trece în revistă şi primele două piese rock româneşti cu mare valoare istorică din proiect, care nu puteau fi reînregistrate fără ajutorul solistului piteştean, lăsând viitorului povestea colaborărilor sale în contextul Compact B şi a celorlalte proiecte din acelasi siaj, ori pandemia cu Pasărea Rock.

(w882) Codrut si

Codruț Croitoru și Pasărea Rock în pandemie

Dincolo de măşti, alături de Codruţ: Florin Laghia – chitară, Victor Iovan – bass, Marius Vintilă – tobe, Alexia şi Bianca Ştefan – voci, Vlad Popescu – recitator.

(w882) Mircea Flo

Mircea Florian

Dacă în stagiunea trecută emisiunea a pus în undă câteva piese cu mesaj antirăzboinic, compuse şi înregistrate recent de muzicienii rock români, o nouă rubrică se întoarce în Arhiva Multimedia TVR pentru compoziţii similare din trecut: Mircea Florian, Valeriu Sterian, Victor Socaciu, Stepan Project.

(w882) echipa Rem

Echipa „Remix”

Echipa „Remix” l-a urmărit îndeaproape, timp de un deceniu, pe Marius Luca (ex Compact, Metropol, Metrock), de la Montreal în România.

(w882) Montreal

Marius Luca la Montreal

(w882) Romania 20

Marius Luca - România 2022

Bubu, cum îi spun colegii din branşă şi prietenii, a cântat în 19 octombrie 2022 la Bucureşti, ocazie să lanseze un dublu-CD, invitat de istoricul rock Claudiu Oancea.

(w882) Marius Luc

Marius Luca - Montreal

Întâi de toate, o descoperire recentă cu singura sa filmare predecembristă, în Arhiva TVR, dar nu în programele rock ale lui Petre Magdin, ci în emisiunea „Reflector” (Costineşti, 1981)!

(w882) disc metro

***

Surse foto: arhive personale

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...