loader
Foto

Regizorul Corneliu Porumboiu, la „Rețeaua de idoli”

Duminică, 20 octombrie, de la ora 18.00, la TVR 2, Irina Păcurariu va invită în culisele filmului „La Gomera”, propunerea României pentru Premiile Oscar 2020.

 

„La Gomera”, cel mai recent film semnat de Corneliu Porumboiu, a fost desemnat propunerea României pentru o nominalizare la categoria „Cel mai bun lungmetraj internațional” a premiilor Oscar 2020. Cu toate acestea, la întrebarea care deschide emisiunea: „Pentru cine este Corneliu Porumboiu un idol?”, regizorul răspunde cu modestie: „Poate pentru cineva din Vaslui, doar așa cred că am șanse...”.

Considerat unul dintre cei mai apreciaţi reprezentanți ai Noului Val, lungmetrajele lui Corneliu Porumboiu s-au bucurat de succes și au primit premii internationale.

" A fost una dintre discuțiile pe care le-am construit fără să respect reguli. Îl știu pe Corneliu de când făcea practică la TVR Iași în vacanțele de vară, așa că multe dintre episoadele pe care l-am provocat să le evoce erau de povestit mai degrabă în afara filmării. Nu e simplu să faci o emisiune cu un om drag, a cărui carieră o urmărești de la început și despre care ai vrut mereu să știi cum o mai duce. Garantez sinceritate...", spune Irina Pacurariu.

Invitat la „Rețeaua de idoli”, Corneliu Porumboiu a vorbit despre Noul Val al cinema-ului românesc, despre drumul de la Vaslui și până la Cannes, dar și despre fotbal și film. Alături de gazda emisiunii, Irina Păcurariu, el va păși și în culisele „La Gomera” și va povesti despre alegerea distribuției.

Telespectatorii TVR 2 vor putea urmări interviuri cu actorii Vlad Ivanov, Catrinel Marlon (Menghia) și Rodica Lazăr, dar și cu Francesco Correa, profesorul lor de fluierat.

Vlad Ivanov este Cristi, un poliţist român corupt implicat într-o afacere de 30 de milioane de euro cu mafia. El ajunge în insula La Gomera (Spania) pentru a învăţa „El Silbo”, un limbaj fluierat folosit de localnici. Limbajul codat îl va ajuta să-l elibereze pe Zsolt (Sabin Țambrea), un traficant aflat în arest la Bucureşti şi singurul din bandă care ştie unde sunt ascunşi banii.

"Am fost contactat de către echipa de dezvoltare a filmului. Am aflat astfel că un regizor român dorește să integreze limbajul fluierat în noul său proiect. Într-o primă fază am explicat exact ce înseamnă limbajul fluierat, forma de predare și de învățare, posibile obstacole și multe alte detalii. Apoi am venit în România și am predat EL SILBO actorilor din rolurile principale.

Catrinel Marlon și Vlad Ivanov au învățat să fluiere în două săptămâni, după care am ținut legătura cu ei prin Skype și le-am monitorizat progresul. Era foarte important să practice în mod constant pentru că altfel se pierde fluența. Am supervizat fragmentele din scenariu în care era implicat EL SILBO, am fost prezent la filmări la toate secvențele în care actorii fluierau. În plus, la rândul meu apar în film, cu un mic rol", a povestit profesorul Francesco Correa pentru „Rețeaua de idoli”.

„Reţeaua de idoli”, duminică, 20 octombrie, de la ora 18:00, la TVR 2, TVR HD și TVR +

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.