loader
Foto

Galerie foto

Regatul sălbatic: Codrul Secular Slătioara

Sâmbătă, 11 august, de la ora 16:10, TVR 2 v-a propus o nouă călătorie în "Regatul sălbatic". De această dată, am explorat Rezervația Naturală Codrul Secular Slătioara.

 

Codrul Secular Slătioara este o rezervație forestieră, cu o suprafață de peste 1064 de hectare, situată în versantul estic al Masivului Rarău între 790 și 1353 de metri altitudine.

Așezat pe trei culmi mari paralele – Bâtca Neagră, Bâtca cu Plai și Bâtca Lesei – desprinse din Muntele Todirescu, Codrul Secular Slătioara face cumpăna de ape între bazinele râurilor Bistrița și Moldova.

Pădurea Seculară Slătioara este considerată a fi virgină și cvasivirgină, cu exemplare bătrâne de arbori și vegetație ierboasă montană bogată, ce atestă vechimea ei. În ansamblul său, acest codru este un vestigiu ce dă o imagine a ceea ce au fost în trecut codrii Moldovei.

Dacă aveţi condiţie fizică bună, dorinţă de a explora şi respect pentru natură, Rezervația Naturală Codrul Secular Slătioara este cel mai bun loc pe care îl puteţi alege.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Seria documentară „Ecce Via”, în Săptămâna Patimilor, la TVR Cultural | VIDEO

În Săptămâna Patimilor pentru creștinii ortodocși, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească seria documentară „Ecce Via”, o ...