loader
Foto

Referendumul din Turcia, reflectat de la faţa locului de o echipă TVR

Alexandru Costache va fi trimisul special al Televiziunii Române la Istanbul în perioada 14-18 aprilie, pentru a ne ţine la curent cu toate evenimentele legate de momentul în care turcii îşi vor exprima opţiunea privind revizuirea constituţiei.

 

Televiziunea Română este mereu în punctele fierbinţi ale planetei. Pentru a-şi putea ţine telespectatorii cât mai corect şi complet informaţi, o echipă TVR se va afla, în perioada următoare, în Turcia, ţară asupra căreia se îndreaptă atenţia întregii lumi.

Vor răspunde cu „DA” sau cu „NU” turcii la întrebarea ce le va fi adresată duminică, în referendum? Vor alege ei să rămână într-un sistem parlamentar sau îl vor credita pe preşedintele Erdogan cu o mult mai mare putere decizională? Vom avea oare o Turcie pro-europeană sau vor considera ei că tocmai extinderea prerogativelor preşedintelui va garanta stabilitatea ţării? Despre toate acestea, dar şi despre cum resimt membrii comunităţii româneşti din Turcia acest moment de răscruce ne va informa reporterul special al Ştirilor TVR Alexandru Costache, în cadrul Telejurnalelor şi Ediţiilor speciale ce vor fi transmise în perioada 14-18 aprilie.

Referendumul din Turcia privind revizuirea Constituţiei vizează înlocuirea sistemului parlamentar cu cel prezidenţial şi îi va permite preşedintelui să emită decrete, să declare stare de urgenţă, să numească miniştri şi oficiali de stat cu rang înalt şi să dizolve legislativul.

Respectând una dintre principalele misiuni ale unei televiziuni publice, aceea de a informa, Televiziunea Română a trimis reporteri la marile evenimente de interes mondial, precum alegerile prezidenţiale din Statele Unite sau summit-ul european din Italia, pentru relansarea Europei după Brexit, la 60 de ani de la Tratatul de la Roma. De asemenea, în viitorul apropiat, trimişi speciali ai Televiziunii Române vor pleca spre Paris, pentru alegerile prezidenţiale de la sfârşitul lunii aprilie, precum şi în SUA, unde TVR va fi prima televiziune europeană care va avea acces într-o bază a Forţelor Aeriene Americane.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...