loader
Foto

Galerie foto

Reacţii în lanţ în Pădurea Bârnova: întinerire vs. conservarea biodiversităţii

Joi, 27 februarie, de la ora 18.30, la "Reporter special".

 

Iaşul, oraş fără şosea de centură în adevăratul sens al cuvântului, străbătut de la un capăt de la altul de maşinile de mare tonaj, are şansa unei bariere naturale în imediata apropiere.

„Plămânul verde” de la Bârnova-Repedea filtrează aerul, oferă un loc ideal de relaxare în natură, dar găzduieste şi un ansamblu de vieţuitoare protejate. Situl Natura 2000 de importanţă comunitară este administrat de Romsilva, care desfăşoară lucrări de exploatare lemnului. Activiştii de mediu, biologii și iubitorii de natură au reacţionat imediat.

Ei cer păstrarea arborilor seculari și trecerea din producţie în protecția a cel puțin 30 la suta din suprafața acelei păduri. A fost sesizat şi Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor. Printr-o petiţie online, iniţiată de comunitatea #codriiIaşilor şi semnată de aproape 7000 de persoane, s-a cerut să fie consultaţi și biologii înainte să se facă lucrări de exploatare într-un sit Natura 2000.

***

Realizator: Gabriela Baiardi

Difuzare: joi, 27 februarie, ora 18.30 şi în reluare, sâmbătă, 29 februarie, ora 20.00 ​.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Dirijorul Paavo Järvi, câștigător al Premiului Grammy, la „Podcasturile TVR#Enescu”, în 27 aprilie, la TVR Cultural

Sâmbătă, 27 martie, de la ora 13.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori la „Podcasturile TVR#Enescu”. Invitatul Valentinei Băințan este ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: Marţi, 23 Aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, vedem drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

Baletul „Frumoasa adormită”, combinația perfectă între basm și inovație artistică, în 23 aprilie, la TVR Cultural

Marți, 23 aprilie, de la ora 22.02, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească spectacolul ce reinterpretează celebrul balet ...