loader
Foto

Războiul lui Stalin cu URSS-ul – episodul 5, la TVR 1

Vineri, 31 iulie, de la ora 22.00, la TVR 1 este difuzat episodul cu numărul cinci al seriei, intitulat „Opoziţia din interior”.

 

Iniţial, în statele Baltice, ca şi în Ucraina şi Belarus, naziştii sunt întâmpinaţi ca o forţă eliberatoare de opresiunea regimului stalinist. În scurt timp, însă, când planurile lui Hitler ies la suprafaţă, entuziasmul lor dispare... Rezistenţa partizană apare, iniţial fără să beneficieze de suportul lui Stalin, iar apoi cu sprijinul său, el trimiţându-le partizanilor provizii.

TVR 1 redifuzează în această vară Războiul lui Stalin cu URSS-ul: 1924-1953 (RUSSIA’S WAR, Marea Britanie - Rusia, 1995), serie documentară de 10 episoade, în regia lui Viktor Lisakovitch, Ilia Gootman şi Igor Gelein, avându-l pe actorul britanic Nigel Hawthorne în rol de povestitor. Seria prezintă cele mai cumplite excese ale lui Stalin, dovedite prin imagini de arhivă, interviuri şi documente. Episodul cu numărul cinci, intitulat „Opoziţia din interior,”poate fi urmărit vineri seară, de la ora 22.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

Războiul lui Stalin cu URSS-ul este una dintre cele mai realiste fresce ale chinurilor îndurate de locuitorii URSS şi de cei din Europa răsăriteană în anii în care Iosif Visarionovici Stalin a condus Uniunea Sovietică, din 1924 - după moartea lui Vladimir Ilici Lenin – şi până în 1953.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...