loader
Foto

Galerie foto

Raluca Strămăturaru, în costum tradițional Hanbok

După concursurile de sanie la care era înscrisă – pe lângă individual sportiva noastră a concurat şi la ştafetă – Raluca Strămăturaru a acceptat provocarea de a proba un costum traditional Hanbok cu ocazia intrării în Anul Nou coreean.

 

Raluca Strămăturaru, autoarea celui mai bun rezultat al sportivilor români la Jocurile Olimpice de Iarnă din ultimii 24 de ani, si-a incheiat participarea la competitia sud-coreeana odata cu proba de sanie pe echipe și are acum timp să se distreze la PyeongChang. După concursurile de sanie la care era înscrisă – pe lângă individual a concurat şi la ştafetă – Raluca Strămăturaru a acceptat provocarea de a proba un costum tradițional Hanbok cu ocazia Anului Nou coreean,  alături de Alina Alexoi, pentru un reportaj exclusiv la TVR. Raluca a mărturisit că va avea mereu în suflet Coreea și spune că e un om obișnuit, iar rezultatul de la JO de Iarnă este unul așteptat după munca depusă înainte.

„Pentru mine urmează o perioadă de vacanţă. Ştiu că nu va fi lungă. Sper ca măcar două săptămâni să fie. După aceea începem pregătirea pentru noul sezon şi o luăm practic de la capăt. Ştiu că rezultatul de aici ne obligă. Ne dorim foarte mult să avem rezultate bune în continuare şi, de ce nu, să le îmbunătăţim. Noi, sportivii, staff-ul tehnic, ştim ce avem de făcut. Ceilalţi de lângă noi au făcut deja lucruri foarte multe şi importante. Materialele pe care le avem au fost OK, lucru care s-a văzut şi ne-a ajutat foarte mult. La sanie materialul de concurs contează foarte mult, face practice diferenţa. Sunt convinsă că toţi vor face ceea ce trebuie pentru mine de acum încolo”, a declarat Raluca Strămăturaru, potrivit cosr.ro.

Raluca Strămăturaru a concurat marţi la sanie simplu feminin, clasându-se pe locul 7, şi joi a participat şi în proba pe echipe, alături de Valentin Creţu, Cosmin Atodiresei şi Stefan Musei, cei patru ocupând locul 10. În cursa de joi, Strămăturaru a avut o coborâre foarte bună, obţinând al treilea timp dintre cele 15 sportive care au deschis ştafetele.

Sărbătoarea Seollal, care marchează intrarea în Noul An coreean, a colorat Jocurile Olimpice cu foarte mulți voluntari îmbrăcați în haine tradiționale. Clopotul istoric din Seul din templul Boshingak bate o singură dată pe an, atunci când anunță Seollal.

Material video

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...