loader
Foto

Galerie foto

„Publicul strică mass-media, nu invers", Ion Cristoiu la Nocturne, de la TVR 1, TVR HD şi TVR+

Luni, 10 iunie, de la ora 23.00

 

„Să scrii un editorial în fiecare zi e un coşmar...", aşa îşi începe povestea despre o carieră închinată jurnalismului cunoscutul om de presă şi scriitor Ion Cristoiu, care este invitatul Marinei Constantinescu luni, 10 iunie, de la ora 23.00, la Nocturne, de la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

În demersul declarat de a face radiografia puterii verbului, a responsabilităţii, a compromisului, a vinei, a asumării, a derapajului, Marina Constantinescu va încerca să afle de la invitatul ei parcursul profesional al acestuia, ce este un lider de opinie, dacă este presa coruptă, amănunte despre relaţia public – presă în România.

„Toţi trăncănim la talk-show-uri şi toţi scriem. Ce diferenţă e între mine, cu 40 de ani de citit la Biblioteca Academiei, şi un personaj pitoresc care „le ştie pe toate"?” se întreabă jurnalistul, dezbătând cu moderatoarea rolul celor care apar pe micul ecran - fiind sau fără a fi lideri de opinie ori specialişti într-un domeniu, oricare ar fi acela.

 

„Publicul strică mass-media, nu invers", este de părere gazetarul Ion Cristoiu, care va explica detaliat punctul său de vedere la Nocturne de luni seară, la TVR 1. „Mie îmi pare rău că n-am fost corupt. Oricum, imaginea este că toţi suntem corupţi”, mai continuă invitatul.

 

Cât priveşte relaţia autorului cu literatura, scriitorul Ion Cristoiu este de părere că, prin cărţile sale, a reuşit „să arunce câteva sticle în mare”. Dar, Dimitrie Bolintineanu nu se numără printre preferaţii lui Ion Cristoiu: „Eu pe Bolintineanu nu l-aş fi publicat, n-are talent. Să intri pe Bosfor şi să nu mă faci să simt nimic..."

Ion Cristoiu mărturiseşte că nu s-ar mai întoarce la conducere în presă decât pentru un singur lucru. Aflaţi care este acest lucru la ediţia din 10 iunie a emisiunii Nocturne de la TVR 1, TVR HD şi TVR+, de la ora 23.00.

În fiecare luni seară, Marina Constantinescu stă de vorbă cu jurnalişti de impact din presa românească, fără nicio intenţie de a judeca, ci doar cu aceea de a înţelege derapajele de la deontologia profesiei de jurnalist. În noul sezon Nocturne, Marina Constantinescu încearcă o radiografie a societăţii şi, implicit, a presei româneşti prin interviuri cu jurnalişti de primă linie. „Noul este reprezentat acum de încercarea mea de a radiografia şi altfel ce înseamnă un lider de opinie, acela din mass media”. (Marina Constantinescu)

Dialogul pe teritoriul Nocturnelor s-a purtat cu jurnaliştii Marius Tucă, Liviu Mihaiu, Emil Hurezeanu, Mihai Gâdea, Robert Turcescu, Radu Banciu, Radu Moraru, Ovidiu Ioaniţoaia şi Cristian Geambaşu, iar după ediţia cu Ion Cristoiu va urma Mircea Carp.

Întreaga colecţie de emisiuni Nocturne poate fi vizionată online pe www.tvrplus.ro, iar cei interesaţi pot interacţiona cu echipa emisiunii pe pagina de Facebook - http://bit.ly/NocturneTVR1.

 

Despre Nocturne

Criticul de teatru Marina Constantinescu a început să facă televiziune în 2000, ca realizator al emisiunii Cabina de montaj, iar din 2001 povestea ei continuă cu Nocturne, emisiune difuzată de TVR1.
Nocturne este o reverenţă în faţa valorii, a verticalităţii morale şi profesionale, aşa cum o descrie şi Marina Constantinescu. „Nocturnele sunt poveşti cu şi despre oamenii din mine şi din jurul nostru. Sondez continuu pe terenul marilor valori, prea puţin cunoscute, pe de o parte, precum şi dialoghez cu mari personalităţi, prea bine cunoscute, pe care încercăm să le prezentăm, cu smerenie şi cu modestie, în imagini mai puţin bătătorite, cu stări mai puţin intuibile." Marina Constantinescu face echipă la Nocturne cu regizorul Aurel Badea şi producătorul Oana Cucuruzeanu.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

„Actual regional”: Târgul de Paște | VIDEO

„Actual regional”: Târgul de Paște | VIDEO

publicat: Joi, 25 Aprilie 2024

În ediția de miercuri, 24 aprilie, la „Actual regional”, am dezbătut în direct, alături de Lia Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova, ...

Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...