loader
Foto

Programe speciale, în Săptămâna Mare, la TVR Internaţional

TVRi vă aduce în case oameni cu destine de ţinut minte, în ediţii speciale ale producţiilor sale: Un doctor pentru dumneavoastră , Avocatul dvs. , Investiţi în România! ,   Articolul VII şi Corespondent TVRi .

 

La Un doctor pentru dumneavoastră (de luni până joi de la ora 18.30) - luni, îl cunoaştem pe neuroradiologul CRISTIAN MIHALEA, al cărui profesionalism este cunoscut în Franţa şi România pentru operaţiile sale minim invazive pe creier, marţi, pe profesorul doctor HORIA SÎRBU, unul dintre cei mai buni specialiști în chirurgie toracică din Europa, care excelează în Germania, miercuri, pe medicul SIMONA FUCHS, unul dintre cei mai apreciați anesteziști din Viena, care a cucerit sistemul de sănătate austriac, iar joi, pe doctorul ANDREEA PASSARD, anestezista care face performanță la Paris şi profesează zilnic la granița dintre viață şi moarte.

În prima zi a Săptămânii Mari, de la ora 21.30, la Avocatul dvs., Angela Avram ne invită la un dialog despre lege, conştiinţă şi păcat într-o ediţie specială, iar marţi, la Investiţi în România!, Ioan AUREL POP, preşedintele Academiei Române ne îndeamnă să fim patrioţi oriunde ne-am afla, într-o ediţie de colecţie, moderată de Sorin Burtea.

(w882) Investiti

Miercuri, tot de la 21.30, la Articolul VII, Mihaela Crăciun ne cheamă “Să mergem împreună”, vorbind despre lumina Învierii şi vizita Papei Francisc în România, cu Părintele Iustin Marchiş, duhovnicul Mănăstirii Stavropoleos din Bucureşti, şi cu teologul şi diplomatul Bogdan Tătaru Cazaban.

(w882) Articolul

Joi, la Corespondent TVR Internaţional vin oameni care ne arată că împreună schimbăm lumea: construim spitale, case ale speranţelor pentru bătrâni sau locuri de sulfet pentru copii. Invitaţii Corinei Dobre sunt: Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu, fondatoarele Asociaţiei „Dăruieşte Viaţă”, Mirela Nemţanu- CEO „Hospice Casa Speranţei” şi Diana Podaru, Director General „SOS Satele Copiilor Romania”.

Acestor emisiuni marca TVRi li se adaugă, în săptămâna Mare, o serie de alte producţii care ne vor pregăti pentru marea sărbătoare a Învierii Domnului.

Astfel, de luni până vineri, de la ora 21.00 şi sâmbătă, de la 14.30, TVR Internaţional va difuza, sub genericul emisiunii Universul credinţei, seria de interviuri Paşi spre înviere. Semnificatia fiecărei zile din Săptămâna Patimilor este explicată în interviurile pe care Andrei Victor Dochia le-a realizat cu Părintele Profesor Constantin Necula în Ţara Sfântă, la Ierusalim. Filmările au fost făcute în Grădina Ghetsimani, pe Drumul Crucii, Golgota, Catedrala Sfântului Mormânt (locul răstingnirii şi învierii lui Iisus).

 

(oar_w460)

Ediţii speciale Universul credinţei sunt programate şi în Vinerea Mare de la ora 19.00, când telespectatorii vor putea urmări Denia Prohodului în transmisiune directă de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti, dar şi sâmbătă, de la 22.35. Programul dedicat Învierii Domnului va cuprinde atât transmisiunea în direct de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti a slujbei de Înviere, cât şi corespondenţe video cu cei prezenţi la Catedrala Greco-Catolică Sfântul Vasile cel Mare din Bucureşti, la Schitul Sfântul Mucenic Filimon din comuna Goleşti, jud. Vâlcea, la biserica parohiei din Letea, din Delta Dunării, din Ţara Sfântă, din teatre de operaţiuni şi de pe o platformă marină unde IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va duce Sfânta Lumină.

FILM.TVR.RO

Logo

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...