loader
Foto

Galerie foto

Programe pentru minorităţi în săptămâna 5 – 11 decembrie, la TVR 1

„Maghiara de pe unu”, „Convieţuiri”, „Akzente” şi „Opre Roma” au pregătite subiecte interesante pentru comunităţile maghiară, germană, elenă şi romă. Şi pentru noi, toţi. Vă invităm să le descoperiţi de luni până vineri, ora 15.00, la TVR 1.

 

„Maghiara de pe unu”: Spectacol muzical pentru copii la Gheorgheni, de ziua Sf. Nicolae

„Maghiara de pe unu”, emisiunea care reflectă evenimente sociale, politice sau culturale, dar prezintă şi serii de documentare sau reportaje din viaţa comunităţii maghiare, ne propune noi ediţii pe 5 şi 6 decembrie. E adevărat, ediţii mai scurte, pe perioada Campionatului Mondial de Fotbal, dar consistente, încercând să nu piardă nimic important din ceea ce e de actualitate. Le urmărim luni şi marţi, 5 şi 6 decembrie, de la ora 15.00, la TVR 1.

(w500)

foto: Dragoş Burcea

La „Cronica săptămânală”, Mosoni Emőke, redactor-moderator, ne oferă amănunte despre:

- Protestul locuitorilor din Ilieni și Podu Olt la București, în fața sediului CNAIR, împotriva traseului de autostradă Brașov-Bacău A13, care, conform proiectului avizat, le-ar tăia satele în două. În urma protestului CNAIR, Ministerul Transporturilor au anunţat că va fi reluată licitaţia pentru finalizarea studiului de fezabilitate. (Redactor: Mosoni Emőke)

- Din ianuarie, mai multe publicații de limbă maghiară încetează să mai apară în print - a anunțat holding-ul de presă finanțat din Ungaria, care editează respectivele publicații. Echipa emisiunii în limba maghiară discută cu oameni de presă cunoscuți despre viitorul presei maghiare în contextul dat. (Redactor: E. Ferencz Judit)

Iar la ediţia de marţi, 6 decembrie, a emisiunii în limba maghiară vom vedea:

- La opt pe barcă – spectacol muzical pentru copii la Gheorgheni, de ziua Sf. Nicolae (Redactor: Tatár Bíró Hajnal)

- Pandorium – regizorul Balázs Zoltán din Ungaria invitat la teatrul Odeon București (Redactor: Szilágyi Gödri Ildikó)

Ediție specială „Conviețuiri”, la Festivalul Elenismului din România, ediția a XXI-a

(w882)

Echipa Alte Minorități ne poartă în fiecare săptămână prin diversa și impresionanta lume a etniilor naționale. Aflăm despre albanezi, armeni, bulgari, cehi, croați, evrei, germani, greci, italieni, macedoneni, maghiari, polonezi, români, romi, ruși lipoveni, ruteni, sârbi, slovaci, tătari, turci, ucraineni, în emisiunile realizate de Redacţia Alte Minorităţi, la TVR 1.

(w882)

Miercuri, 7 decembrie, de la ora 15.00, vedem o ediție specială „Conviețuiri”, realizată de Roxana Amzăr Gheorghe, la Festivalul Elenismului din România, ediția a XXI-a, organizat în Istiaia-Edipsos, insula Evia, Grecia. Peste 4.000 de oameni au sărbătorit elenismul cu muzică și dans la evenimentul organizat de Uniunea Elenă Din România.

(w882)

(w882)

Vizităm Târgul de Crăciun din Sibiu, la „Akzente”, pe TVR 1

Dacă e joi, la TVR 1, de la 15.00, e ora „Akzente”. La emisiunea în limba germană din 8 decembrie, vizităm Târgul de Crăciun din Sibiu, aflăm despre distincţia obţinută de curând de deputatul FDGR, Ovidiu Ganţ şi răsfoim noutăţi editoriale, cu dr. Markus Fischer.

În partea a doua a emisiunii „Akzente”, descoperim Muzeul Central al Şvabilor Dunăreni din Ulm şi marcăm un moment important: Dr. Christoph Klein, la 85 de ani. Producător Christel Ungar Ţopescu.

Reportaje despre educație în comunitatea romă din România, la „Opre Roma”, pe TVR 1

Vineri, 9 decembrie, de la ora 15.00, la „Opre Roma”, pe TVR 1, urmărim o ediție magazin cu reportaje despre educație în comunitatea romă din România. Într-un reportaj semnat de Oana Crețulescu, îl descoperim pe profesorul român Gheorghe Sarău și unica secție de limba romani din țară. S-au împlint 30 de ani de la primul curs de limba romani ţinut la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii Bucureşti, instituţia de învăţământ fiind a treia universitate la nivel mondial care a avut iniţiativa de a organiza astfel de curs.

foto: uniuneaelena.ro

FILM.TVR.RO

Logo

 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

„Actual regional”: Târgul de Paște | VIDEO

„Actual regional”: Târgul de Paște | VIDEO

publicat: Joi, 25 Aprilie 2024

În ediția de miercuri, 24 aprilie, la „Actual regional”, am dezbătut în direct, alături de Lia Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova, ...

Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...