loader
Foto

Galerie foto

Programe dedicate Revoluţiei din 1989 la Televiziunea Română

În perioada 16-23 decembrie, canalele TVR vor difuza documentare, ediţii speciale, filme şi interviuri-eveniment legate de marcarea celor 25 de ani de la căderea regimului comunist.

 

TVR 1

Momentele importante Revoluţiei din 1989, evenimentele ce au marcat istoria României vor fi reflectate în programele TVR în acest final de decembrie. Alături de proiectul maraton După 25 de ani, proiect ce se derulează la TVR 1 şi online, pe TVR+, pe o durată mai lungă de timp, în perioada 16-23 decembrie telespectatorii TVR pot urmări şi alte programe dedicate Revoluţiei române.

La 25 de ani de la Revoluţie, personaje cheie ale Revoluţiei sunt invitate la Vorbeşte liber!, din 16, 22 şi 23 decembrie. Emisiunea se difuzează de la ora 21.00, la TVR 1 şi pe TVR+. Mai multe informaţii despre invitaţii celor trei dezbateri cât şi temele pe care le vor trata găsiţi aici.

De asemenea, sâmbătă, 20 decembrie, pe TVR 1 puteţi urmări documentarul „Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu”, în regia lui Cristian Ujică, iar duminică, de la 17:00, este transmis documentarul realizat de TVR Timişoara: „Huligani post-mortem”.

Programul complet al producţiilor difuzate în această perioadă de TVR 1 poate fi găsit aici.

TVR 2

La TVR 2,  puteţi urmăriţi ediţii speciale ale unor emisiuni ca „Istorii încâlcite”, „Memorial 90”, „Jurnal de front” sau „5 minute cu Adrian Cioroianu”. Toma Roman Jr. („Istorii încâlcite”) ne aduce povestea unui profesor de la ASE, care ar fi fost contactat încă din vara lui 1989, de nişte persoane necunoscute, pentru a ajuta la organizarea unui protest anticeauşist. A doua parte este difuzată de la ora 13:00, sâmbătă, 20 decembrie, iar prima parte poate fi urmărită pe TVR+, aici.

Daniela Zeca-Buzura ne prezintă – în cadrul emisiunii „Jurnal de front” – poveştile jurnaliştilor străini care şi-au pierdut viaţa în timpul Revoluţiei din 1989. Emisiunea începe la 12:300, pe 21 decembrie, şi poate fi urmărită şi pe TVR HD, cât şi online, pe TVR+.

Sâmbătă şi duminică seara (de la ora 21:00, respectiv 23:10), pe TVR 2 puteţi urmări cele două părţi ale filmului „Amintiri din epoca de aur”  realizat de Cristi Mungiu.

Programul complet al producţiilor difuzate în această perioadă de TVR 2 poate fi găsit aici.

TVR 3

Studiourile teritoriale ale Televiziunii Române transmit - în perioada 16-23 decembrie - ediţii speciale, documentare, interviuri şi concerte din cele mai importante zone ale ţării.

Pe 16 decembrie, de la ora 19.00, TVR 3 transmite în direct, prin intermediul TVR Timişoara, concertul de gală Madrigal, concert ce va avea loc pe scena Teatrului Naţional Timişoara. Spectacolul va fi transmis şi pe ecranele din Piaţa Victoriei. Concertul reprezintă o evocare a momentului din urmă cu 25 de ani, într-un spectacol premieră desfăşurat într-unul dintre cele mai fierbinţi locuri ale revoluţiei din decembrie 1989.

Pe 21 decembrie, de la ora 14.00, avem ocazia să îi cunoaştem pe cei care au trăit Revoluţia prin obiectiv. Programul este realizat de TVR Timişoara şi surprinde povestea celor care au imortalizat pe peliculă imaginile în timpul Revoluţiei din decembrie ‘89.

Cum se raportează la evenimentele din decembrie 1989 cei care s-au născut după acest moment aflăm din reportajul După 25 de ani, realizat de Studioul teritorial Timişoara şi difuzat la TVR 3 pe 22 decembrie, de la ora 21.30.

Programul complet al producţiilor difuzate în această perioadă de TVR 2 poate fi găsit aici.

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.