loader
Foto

Galerie foto

Producţie TVR premiată la Festivalul Internaţional de film ITF CRO 2012

"Tochitură de miel cu ceapă şi unt de oaie” , realizat de Iulian Foişor pentru TVR Internaţional, a luat premiul pentru „Cel Mai bun Scenariu” la ITF CRO 2012

 

Documentarul „Tochitură de miel cu ceapă şi unt de oaie”, realizat de Iulian Foişor pentru TVR Internaţional, prin Redacţia Literatură Arte, a fost distins cu Premiul pentru Cel Mai Bun Scenariu la cea de-a 15 ediţie a Festivalului Internaţional de Filme Documentare Turistice (ITF CRO) Croaţia, desfăşurat la Split, între 10-13 octombrie 2012.

Regizor, scenarist şi producător, Iulian Foişor a primit şi anul trecut o distincţie la acelaşi festival.

„Pentru mine, este o mare onoare să fiu premiat doi ani consecutiv la Festivalul de la Split, unde, în anul 2010, Franco Zeffirelli a luat Marele Premiu pentru producţia Omagiu Romei. Am avut bucuria să lucrez la documentarul Tochitură de miel cu ceapă şi unt de oaie cu Aura Iosif, Marius Neacşu, Rodica Vlad, Marius Stanciu, Nicoleta Brătescu, Victor Epure, Adina Buriu, Luminiţa Marincov şi Stelian Nicolescu. Mulţumesc foarte mult pentru sprijin şi înţelegere omului de suflet Cătălin Sava. Filmul Tochitură de miel cu ceapă şi unt de oaie a fost selectat şi în competiţia oficială a Bansko Mountain Film Festival, Bulgaria, noiembrie 2012”, spune Iulian Foişor.

(w882) documentar

Despre festival:

ITF CRO 2012 - International tourfilm festival (Festivalul Internaţional de filme documentare turistice) - se desfăşoară anual în localitatea Split din Croaţia şi face parte dintr-o serie mai amplă de manifestări, menite să promoveze turismul, cultura, ecologia şi dezvoltarea sustenabilă.

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.