loader
Foto

Primăvara începe la TVR cu o ofertă specială pentru cinefili

Producţii de toate genurile, numeroase seriale şi un weekend special dedicat doamnelor - în prima săptămână din martie.

 

Filme de acţiune şi comedii, drame şi ecranizări, filme româneşti şi străine, plus trei noi seriale care debutează de Mărţişor este oferta Televiziunii Române pentru prima săptămână a acestei primăveri.

În plus, weekend-ul este dedicat doamnelor – sărbătorite în avans la TVR 2 cu filme realizate de femei sau cu producţii ce au eroine memorabile.

1 Martie aduce la TVR 2 debutul a trei seriale: Eroii nu au vârstă (luni-vineri, ora 11.00), Căsătorie imposibilă (luni-joi ora 20.00) şi Cele două feţe ale crimei (luni-joi, de la ora 24.00), iar la TVR 1, filmul de aventuri Bun venit la Acapulco (de la ora 22.10).

Marţi, Telecinemateca a programat la TVR 1 filmul din 1957 Străbătând Parisul, o comedie excelentă cu Bourvil, Louis de Funes, Jean Gabin (de la ora 22.10), în timp ce miercuri şi joi, la TVR 2, aveţi întâlnire cu Gabriel Garko în miniseria italiană În apărarea fiului (de la ora 21.10).

(oar_w460)

TVR 1 aduce în 5 şi 6 martie, de la ora 21.10, două filme de aventuri: unul străin: Răzbunarea lui Jacquou bazat pe romanul istoric al scriitorului Eugene Le Roy (vineri) şi unul românesc: Fraţii Jderi (sâmbătă).

(oar_w460)

La final de săptămână doamnele sunt sărbătorite în avans la TVR 2 şi TVR 3 care au programat în 6 şi 7 martie filme cu eroine memorabile sau producţii cinematografice a căror regie este semnată de femei.

Astfel, sâmbătă, de la 20.10, la TVR 2 o admirăm pe inegalabila Sophie Marceau în producţia americană Anna Karenina, iar de la ora 23.00, la TVR 3, pe actriţa Dorotheea Petre în filmul regizoarei Mihaela Popescu În pronunţare.

(oar_w460)

În 7 martie, la Duminica filmului românesc, TVR 2 a programat două filme semnate de Cristiana Nicolae: Întoarcerea lui Magellan (de la 13.10) şi Hanul dintre dealuri (de la 20.10). Tot cu ocazia acestei sărbători, la Filmul de Artă este programată duminică, de la ora 22.10 premiera producţiei britanice Cântec de amurg. Este povestea emoţionantă a tinerei Chris pe care viaţa o transformă dintr-o adolescentă sensibilă, într-o femeie puternică.

(oar_w460)

Toate aceste producţii se adaugă serialelor tradiţionale de la TVR1: Furtună la palat (luni-vineri de la 17.10), Arta crimei (luni-vineri de la 18.30), Fantomele fiordului (miercuri-joi de la 23.00), Toate pânzele sus! (sâmbăta, de la 8.00) şi celor de la TVR 2: Glasul inimii (luni-vineri, de la 16.00) şi Hotel Imperial (sâmbăta, de la 22.00).

FILM.TVR.RO

Logo

 
„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...

„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...