loader
Foto

Prima vizită externă din 2020 a Familiei Regale | VIDEO

În ediţia „Ora Regelui" difuzată sâmbătă, 14 martie, de la 14.30, la TVR 1, a fost vorba despre întâlnirile Familiei Regale cu oficialităţile de la Varşovia și cu militarii români aflaţi în Polonia.

 

Vizita Familiei Regale în Republica Polonă a însemnat o nouă și importantă etapă în consolidarea relațiilor cu ţara care ne este partener strategic.

(w882)

În prima vizită externă de anul acesta, Familia Regală a întâlnit mai mulţi miniștri polonezi şi a condus lucrările "Women Leadership Forum".  Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu au cunoscut membri ai comunității româneşti din Varşovia, dar şi militari români aflați în misiune în Polonia. Unul dintre cele mai emoționante momente ale vizitei a fost la Muzeul Insurecției din Varşovia. Trei veterane au fost decorate cu Crucea Casei Regale a României pentru a onora relațiile dintre cele două țări, in anii '30, Regatul României fiind un important aliat al Poloniei, în lupta pentru independență.

(w882)

(w882)

Întilnirea cu veteranele i-a amintit Majestăţii Sale de Regina Ana, care a fost şofer la Ambulanţă în război, şi de Regina Mamă Elena, care a salvat viaţa a mii de evrei în România.

În Insurecția din Varşovia din 1944, şi-au pierdut viața peste 200.000 de polonezi. 20% dintre victime au fost femei.

(w882)

(w882)

(w882)

Majestatea Sa Margareta a susţinut şi un impresionant discurs la Comunitatea Democrațiilor, coaliție interguvernamentală care are ca scop promovarea valorilor democratice, atrâgând atenţia că femeile sunt încă defavorizate în Europa.

(w882)

Dezechilibrele dintre bărbaţi şi femei sunt vizibile la salarii, la pensii, şi în funcţii de conducere în mai multe domenii.

”Chiar şi în guvernele progresiste, bărbaţii au mai multe şanse să fie desemnaţi în ministere cu profil înalt, în timp ce femeile tind să obţină aşa-numitele portofolii socio-culturale sau de sănătate. Aşadar, am progresat ca melcul şi poate dura încă un secol, potrivit Raportului Global Gender Gap 2020, pentru ca femeile să devină cu adevărat egale cu bărbaţii în Europa.”, a declarat Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române.

Emisiunea Ora Regelui poate fi vizionată la:

TVR 1 – sâmbătă, 14 martie 2020, ora 14.30

TVR Internațional – sâmbătă, 14 martie 2020, ora 17.10

TVR Moldova – duminică, 15 martie 2020, ora 17.00

Producător: Lidia Voicu

Realizator: Bogdan Șerban-Iancu

credit foto: Silviu Matei (Agerpres), familiaregala.ro, romaniaregala.ro

FILM.TVR.RO

Logo

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” este Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...