loader
Foto

Galerie foto

Prima ediţie a sezonului 5 #creativ, filmată în trei anotimpuri

Cu o oră de difuzare nouă – vineri, la 23.30, la TVR 1, sezonul 5 al emisiunii  #creativ continuă să prezinte tineri ambiţioşi şi perfecţionişti din zone creative variate. Pe 19 aprilie, actriţa Ioana Anastasia Anton este invitata Claudiei Spătărescu.

 

În acelaşi spirit jucăuş, deştept şi accesibil, cu care emisiunea a obişnuit telespectatorii, #creativ prezintă şi în sezonul 5, la TVR 1, tineri ambiţioşi şi perfecţionişti, muncitori şi generoşi, care vin să ne împărtăşească din experienţa lor profesională şi personală: o actriţă, o pianistă, un solist al unei trupe rock foarte iubite în România, un specialist PR, un vlogger, un specialist în energie verde, o învăţătoare, o specialistă în echitaţie, un vlogger IT-st şi alţi tineri deştepţi. „Fiecare dintre ei mă bucură, mă inspiră şi mă fac să îmi doresc să fiu mai bună, în fiecare zi!”, spune Claudia Spătărescu, realizatoarea emisiunii.

(w882)

„Primul episod al sezonului 5 al emisiunii #creativ ne poate duce cu gândul la filmul Boyhood, cu Ethan Hawke, fiind filmat pe parcursul a 3 anotimpuri, începând din vara anului 2018. La scurt timp după ce actriţa Ioana Anastasia Anton a acceptat să filmăm un episod cu ea, am aflat că este însărcinată cu primul ei copil. Ştiam că va fi o experienţă minunată pentru ea, aşa că am vrut să imprimăm şi această latură personală a ei. Ioana este foarte jucăuşă, aşa că am filmat-o la sala de sport şi la piscină, când era însărcinată în 7 luni, apoi în Festivalul Naţional de Teatru, unde a jucat chiar înainte să nască, urmând ca interviurile principale ale emisiunii să fie filmate în primăvară, când fiul ei avea deja 4 luni”, completează realizatoarea emisiunii, Claudia Spătărescu.

(w882)

Deşi a copilărit în teatru, mama ei fiind regizoare, iar tatăl actor, Ioana a decis abia la 18 ani că vrea să fie actriţă. A intrat la UNATC, unde a studiat cu Florin Zamfirescu şi Gelu Colceag. După masterat, a devenit actriţa Teatrului Odeon, iar din 2017 face parte din echipa Teatrului Bulandra. Colaborează cu multe teatre din Bucureşti şi este implicată şi în proiecte de teatru independent. În 2009, a luat premiul UNITER pentru debut, pentru rolul Ofelia din Hamlet. Joacă deopotrivă în filme, fiind nominalizată la GOPO pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru rolul Sanda din filmul Domnişoara Christina, regizat de Alexandru Maftei.

(w882)

Filmările pentru #creativ au avut loc în spaţii dragi invitatei: în Parcul Ioanid şi în Teatrul Metropolis din Bucureşti, unde ea a debutat în Hamlet, acum 11 ani. De asemenea, Claudia Spătărescu a urmărit-o pe Ioana la Teatrul Bulandra, în culisele spectacolului Raţa sălbatică.

(w882)

Montajul emisiunii este realizat de Roxana Elekes cu extrem de multă agilitate, pentru a pune în valoare fiecare fragment de interviu (filmat din nenumărate unghiuri), iar o parte din emisiune a fost filmată cu telefonul mobil, surprinzând, astfel, momente autentice şi foarte haioase.

(w882)

Imagine: Mihnea Biciuşcă, Doru Iacovescu, Florin Miricioiu, Marius Nechita, Asistent imagine: Alexandru Bengescu, Colorizare: Mihnea Biciuşcă

Sunet: Valentin Bartolomen, Postprocesare sunet: George Craioveanu, Ilustrator muzical: Camelia Vasile

Montaj: Roxana Elekes

Producător: Ana-Maria Pleşcan

Realizator: Claudia Spătărescu

FILM.TVR.RO

Logo

 
Schimbări în ordinea de desfășurare a Finalei Eurovision Song Contest

Ediția 68 a Eurovision Song Contest introduce o schimbare în modul în care este decisă ordinea de desfășurare a Finalei. Artiștii pot alege să ...

„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație | VIDEO

Marți, 16 aprilie, de la ora 17.30, la TVR Craiova am aflat subiectele dezbătute în cadrul  conferinței ,„ParentingNet”.

Răspunderea penală versus răspunderea civilă

Răspunderea penală versus răspunderea civilă

publicat: Marţi, 16 Aprilie 2024

Ce presupun acţiunea penală şi acţiunea civilă în procesul penal? În ce constă raportul de cauzalitate între fapta ilicită şi prejudiciu? Cum ...