loader
Foto

Prezentatorii Telejurnalului se implică în campania Ştirilor TVR „Ajută România!”

Ligia Munteanu şi Mihai Constantin, voluntari la construirea şi amenajarea de locuinţe pentru cei aflaţi în nevoie

 

Atitudinea este prima calitate prin care se distinge un om care reuşeste de altul care eşuează. Dar, până a ajunge acolo, e nevoie de gesturi simple. Unul dintre ele este acela de a oferi. Din proprie iniţiativă, dezinteresat, irevocabil şi sincer. Prin reportaje, dezbateri, opinii şi perseverenţă în susţinerea unei cauze, jurnaliştii Ştirilor TVR demarează, pe 16 septembrie, campania „Ajută România!”, prin care îşi propun să arate românilor că pot fi generoşi cu timpul, priceperea, experienţa şi inteligenţa lor.

Ligia Munteanu şi Mihai Constantin, prezentatorii principalei ediţii a Telejurnalului de la TVR 1, sunt doi oameni care au ales să facă un pas în acest sens şi să se implice în acţiuni de voluntariat. Jurnaliştii TVR au decis că este nevoie să facă mai mult decât să vorbească despre voluntariat şi merg pe teren, în calitate de reporteri, pe de o parte, dar şi de voluntari în anumite proiecte.

„Cu totii avem un job, un program dificil, dar să nu uităm că suntem oameni. Un mic efort din partea noastră poate face o diferenţă imensă. Ştim că nu putem schimba lumea, dar îi putem ajuta pe cei care încearcă să schimbe universul celor care au nevoie de ajutor. Oferă sprijin necondiţionat şi te vei ridica pe tine”, este îndemnul Ligiei Munteanu după experienţa de voluntariat pe care a trăit-o. Tânăra a pus fizic umărul la ridicarea unei case dintr-un sat din apropierea Bucureştiului, unde, în această iarnă, îşi vor afla adăpost şase persoane cu dizabilităţi. Ea s-a alăturat proiectului iniţiat de Federaţia Volum, proiect la care participă atât muncitori calificaţi, cât şi numeroşi voluntari, făcând orice fel de muncă a fost necesară pe şantier.

Mihai Constantin a aflat povestea lui Vişinel, un tânăr care, dintr-un copil orfan, bătut şi alungat, a reuşit să termine Actoria şi Dreptul, iar acum dă examen şi la Teologie. El îşi pune apartamentul la dispoziţia altor tineri institutionalizaţi, care în curând vor părăsi căminele unde locuiesc în prezent, dorinţa lui fiind şi de a-i îndruma să îşi găsească drumul în viaţă. La decorarea apartamentului care îi va găzdui pe aceşti tineri a contribuit şi Mihai Constantin, el însuşi un mare admirator al artei.

„Eu cred că voluntariatul este un indice de sănătate al unei societăţi. Românii, din păcate, nu înţeleg încă valoarea intrinsecă pe care o aduce ajutorul dezinteresat al altcuiva”, este constatarea prezentatorului Telejurnalului de seară de la TVR 1, dorind ca, prin puterea exemplului, să atragă un număr cât mai mare de români care să întindă o mână de ajutor altora. „Dacă altruismul nu funcţionează, am un argument pur egoist în favoarea voluntariatului: satisfacţia personală e mult mai mare atunci când dăruieşti decât atunci când primeşti. Îi sfătuiesc pe români să încerce măcar o dată o astfel de acţiune şi vor constata ce satisfacţie uriaşă ai atunci când oferi”, mai spune jurnalistul.

Materialele realizate de Ligia şi Mihai vor putea fi văzute începând cu 16 septembrie, în Telejurnalul TVR 1, unde, pe parcursul mai multor săptămâni, telespectatorii vor afla şi poveştile altor oameni a căror viaţă a fost schimbată prin generozitatea semenilor lor, precum şi în ce fel s-au mai implicat jurnaliştii Ştirilor TVR în ajutarea celor în nevoie.

 

Pentru mai multe detalii despre campania „Ajută România!” accesaţi www.stiriletvr.ro, secţiunea „Campanie”.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...