loader
Foto

Premiu CIRCOM pentru emisiunea #creativ de la TVR 1

"Stilul energic şi captivant de prezentare al Claudiei Spătărescu şi tehnica de producţie fără artificii inutile deschid calea către noul public şi prind, de asemenea, pe platformele digitale", aşa sună parte din motivaţia juriului Grand Prix CIRCOM 2018. Ediţia de anul acesta a Prix CIRCOM i-a adus realizatoarei Claudia Spătărescu menţiune la categoria "Muzică şi arte" pentru emisiunea ,,#creativ'', de la TVR 1.

 

Realizatoarea Claudia Spătărescu a primit ieri, 24 mai 2018, premiul câştigat la categoria „Muzica şi arte" CIRCOM, pentru emisiunea #creativ.

Distincţia a fost înmânată în cadrul Galei Grand Prix CIRCOM. Ediţia de anul acesta s-a desfăşurat în Olanda, la Leeuwarden.

„Întâlnirea cu membrii asociaţiei CIRCOM şi ai juriului, jurnalişti profesionişti, cu o experienţă şi un nivel atât de ridicat de lucru, este un cadou extraordinar pentru mine. Faptul că aceşti oameni, care vin de la televiziuni pe care le admir de când eram mică, îmi spun că le-a plăcut atât de mult emisiunea „#creativ”, îmi rămân doar cuvinte de recunoştinţă. Sunt recunoscătoare că am primit şansa de a face această emisiune, şansa de a lucra cu o echipa minunată şi şansa de întâlni tineri români minunaţi, care au încredere în noi să le spunem poveştile în feluri cât mai creative. Sper din suflet ca acest proiect să continue şi să fie cât mai iubit de public!”, a mărturisit Claudia Spătărescu.

(w882) creativ

Ediţia de anul acesta a Prix CIRCOM i-a adus realizatoarei Claudia Spătărescu menţiune la categoria „Muzica şi arte", pentru emisiunea ,,#creativ'' - ediţia în care l-a avut invitat pe Vlad Maistorovici, unul dintre cei mai importanţi compozitori şi violonişti ai tinerei generaţii.

(w500)

Emisiunea „#creativ” este filmată cu telefonul, cu camere gopro şi camere profesionale din TVR, pentru o alternare rapidă a cadrelor şi un ritm alert de montaj.

Episodul cu Vlad Maistorovici a fost filmat la Ateneul Român, dar nu în sala de concert, ci în locuri neconvenţionale, pentru că aşa este şi muzica lui, plină de atracţii ascunse. „Am filmat în cel mai spectaculos loc cu putinţă, un spaţiu în care foarte puţini oameni au acces: podul Ateneului Român. Desi a fost construit in 1888, podul Ateneului arată ca o instalaţie de artă contemporană, e incredibil, superb!”, îşi aminteşte Claudia.

(w882)

Compozitor şi violonist, Vlad Maistorovici a scris lucrări comandate de London Symphony Orchestra, London Philharmonic Orchestra şi BBC Orchestra, şi a cântat în festivaluri mari, precum Verbier sau Aix-en-Provence.

Ediţia „#creativ” cu Vlad Maistorovici a fost un prilej pentru telespectatorii TVR de asculta atât muzica lui Vlad, cât şi aranjamente după piese din repertoriul Queen, şi, mai ales, o lecţie de măiestrie, Vlad transformând „Despacito“ - hitul verii 2017 - în variaţiuni specifice unor anumite perioade din istoria muzicii.

(w882)

Momente din emisiunea #creativ, la care invitat a fost violonistul Vlad Maistorovici, pot fi vizionate pe canalul oficial de YouTube al TVR. Un fragment, mai jos:

„Am înscris emisiunea la Premiile CIRCOM cu gândul de a câştiga, dar ştiam că este o competiţie foarte strânsă, aşa că, recunosc, m-a surprins puţin aflarea veştii că am fost premiaţi! Sunt extrem de fericită, evident! Este un semn că facem bine ceea ce facem şi pasiunea echipei care realizează emisiunea se vede. Aş vrea să-i felicit şi să le mulţumesc tuturor colegilor care au lucrat la aceasta ediţie #creativ şi, desigur, invitatului Vlad Maistorovici!”, spune Claudia. „Şi, evident, îmi doresc enorm să continue proiectul #creativ, mai sunt multe poveşti de spus, în maniere cât mai inventive!”, mai spune Claudia.

La ediţia Prix CIRCOM 2018 din Olanda, pe lângă TVR, au fost distinse cu menţiuni  şi BBC  (BBC London, BBC South şi BBC West Midlands), France 3 Île-de-FranceTV, Omrop Fryslân şi Omroep West - Olanda, RTBF Belgia şi RTV Crne Gore Montenegro.

Despre CIRCOM:

CIRCOM – European Association of Regional Television – reuneşte 376 de staţii de televiziune regionale, din 38 de ţări. Printre obiectivele acesteia se numără dezvoltarea culturilor regionale şi schimbul de experienţă, idei şi producţii între membri, intensificarea formării profesionale a jurnaliştilor, recompensarea anuală a celor mai bune producţii regionale. Asociaţia datează din 1983, iar Televiziunea Română este membră din 1993. Anual, asociaţia organizează, într-o altă ţară membră, conferinţa Circom Regional, la care participă jurnalişti, traineri şi manageri de la televiziuni regionale europene, membre Circom. Conferinţa prilejuieşte organizarea de workshopuri, dezbateri şi cursuri de perfecţionare, dar şi acordarea de premii pentru cele mai bune producţii regionale.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Oricât de atroce ar fi vremurile, umanitatea dăinuie. „Puterea binelui”, un documentar în premieră la „Ora Regelui”, pe TVR 1

Cu doar câteva zile înainte de 8 mai, Ziua Internațională a Crucii Roșii, la „Ora Regelui”, urmărim un documentar despre cea mai mare organizație ...