loader
Foto

Premiile Muzicale Radio România

Duminică, 22 martie, a fost seara muzicii româneşti la Sala Radio. Aţi putut urmări a XIII-a ediţie a Galei Premiilor Muzicale Radio România duminică, 5 aprilie, de la ora 21:10, pe TVR1 şi TVR+.

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Interpreta Alexandra Ungureanu şi realizatorul Matinalului Radio România Actualităţi Eugen Rusu au prezentat această ediţie a Galei Premiilor Muzicale – eveniment transmis în direct de Radio România Actualităţi şi de Radio România Internaţional.

Trofeele s-au acordat artiștilor cu cele mai importante performanțe în muzica pop, folk, pop-dance şi pop-rock din anul precedent, aşa cum sunt ele reflectate în difuzările la Radio România Actualități, Radio România Internațional și la toate posturile regionale ale serviciului public de radio. Peste 30 de artişti şi trupe au intrat în competiţia pentru cele 14 trofee.

Trupa MAXIM s-a bucurat de premiul pentru cel mai bun debut, cel mai bun album a fost "Rock’n Roll Baby" – Direcţia 5, iar premiul pentru artistul anului 2014 a fost primit de trupa 3 Sud Est.

Premiul artistul anului, cel mai important al Galei, dar şi premiul pentru cea mai bună piesă pop au ajuns la 3 Sud-Est. Cea mai bună piesă a anului 2014 a fost "Pe aripi de vânt" a Deliei, desemnată cea mai bună interpretă.

Cei de la Voltaj au primit două premii: cel mai bun artist pop-rock şi cel mai bun cântec pop-rock (piesa "De la capăt"). Trofeul pentru cel mai bun mesaj a ajuns la What's Up.

Cel mai bun compozitor al anului 2014 a fost desemnat Adrian Sână. Mircea Vintilă a primit distincţia Omul cu Chitara, iar Premiul pentru întreaga carieră i-a revenit lui Horia Moculescu.

Premiile au fost înmânate de invitaţi speciali, interpreţi şi compozitori, personalităţi ale vieţii muzicale: Mădălin Voicu, Horia Moculescu, Mihai Pocorschi, Adrian Sână, Laurenţiu Duţă, Dan Popi, Marcel Pavel, George Natsis, dar şi de realizatorii de emisiuni de la Radio România: Bogdan Pavlică, Ionuţ Dragu, Daniela Mihai Soare, Mihai Cosmin Popescu şi Gabriel Marica. Premiul Artistul anului a fost oferit de Ovidiu Miculescu, Preşedinte Director General al Radio România.

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, se discută despre deficitul de personal din ...

Oricât de atroce ar fi vremurile, umanitatea dăinuie. „Puterea binelui”, un documentar în premieră la „Ora Regelui”, pe TVR 1

Cu doar câteva zile înainte de 8 mai, Ziua Internațională a Crucii Roșii, la „Ora Regelui”, urmărim un documentar despre cea mai mare organizație ...