loader
Foto

Premii pentru profesioniştii Televiziunii Române

TVR a obţinut patru distincţii la Gala premiilor UCIN şi un premiu la Gala Premiilor SIMFEST.

 

Producţiile TVR şi-au adjudecat trofee la categoriile Premiul pentru cel mai bun film de televiziune, Premiul special al Preşedintelui UCIN şi Premiul pentru talk-show.

„Cine eşti tu, Cătălina? - Ecaterina Teodoroiu", regia Cornel Mihalache şi „Miluţă Gheorghiu", regia Andreea Ştiliuc sunt cele două producţii TVR care au a obţinut Premiul pentru cel mai bun film de televiziune în cadrul Galei UCIN - unul dintre evenimentele culturale marcante ale anului.

(w882)

Realizat de Cornel Mihalache, documentarul „Cine eşti tu, Cătălina? - Ecaterina Teodoroiu" prezintă povestea primei femei ofiţer din Armata Română, Ecaterina Teodoroiu.

(w882)

„Nu am crezut niciodată că voi face un film despre Ecaterina Teodoroiu, un film patriotic, pe care l-am făcut în felul meu, îmi pare rău că n-am fost mai deschis la minte. Dar din materialele rămase voi face un film de 70 de minute cum îl vreau eu în mintea mea”, a spus Cornel Mihalache.

(w882)

„Miluţă Gheorghiu", regia Andreea Ştiliuc, cea de-a doua producţie TVR premiată la categoria Premiul pentru cel mai bun film de televiziune, este documentarul portret care îl are în centrul atenţiei pe Miluţă Gheorghiu, celebrul actor cunoscut, mai ales, prin rolurile în travesti din comediile lui Vasile Alecsandri, Coana Chiriţa fiind personajul pe care l-a interpretat timp de patru decenii. Documentarul include fragmente din Fonoteca de Aur a Societăţii Române de Radiodifuziune, Arhiva Multimedia a TVR, Arhiva TVR Iaşi, dar şi fotografii din colecţia Muzeului Naţional al Literaturii Române, Iaşi.

(oar_w460) Miluta Ghe

Premiul special al Preşedintelui UCIN a fost decernat lui Andras Istvan Demeter, fostul director al Casei de Poductie a SRTv, pentru remarcabilele spectacole cinematografice realizate de Casa de Producţie.

(w882)

„A fost o plăcere înainte de orice pentru că pentru mine a însemnat reîntoarcerea la meseria de bază şi la ceea ce făceam înainte ca director de teatru. Astfel, în aceşti ani am reuşit să devin directorul unui teatru fără trupă, dar care are beneficiul de a fi lucrat cu cei mai buni actori din România. Acest lucru pe mine unul m-a motivat, ca şi pe colegii care mă secondează, pentru că „boala motivaţiei este contagioasă”, a spus Andras Demeter, secretar de stat, Ministerul Culturii.

Cătălin Apostol a primit menţiune specială pentru scenariul şi regia filmului documentar „Graniţa morţii”. Documentarul a mai câştigat premiul publicului la Festivalul de Film și Istorii de la Râşnov şi a avut proiecţii de succes în această vară în cadrul Festivalului Internaţional Transilvania Film (TIFF) şi Astra Film Festival de la Sibiu.

(w882)

„În primul rând, vreau să spun că această distincţie reprezintă un moment foarte important în cariera mea. Până acum am luat mai multe premii, toate la festivaluri şi concursuri pentru documentare de televiziune. Câteva de la Asociația Profesioniştilor de Televiziune (APTR), de la Clubul Român de Presă, de la Astra Film şi unul chiar de la CineMAiubit. Această distincţie de acum însă, este prima recunoaștere pe care am câștigat-o în lumea de elită a cinematografiei”, a spus Cătălin Apostol.

(w882)

Gala Uniunii Cineaştilor din România (UCIN) a avut loc la Opera Naţională din Bucureşti, iar pe scenă au urcat celebrităţi din lumea teatrului şi cinematografiei, televiziunii, muzicii şi sportului.

Şi la SIMFEST 2021 au fost premiate cele mai bune titluri ale acestui an. Juriul celei de-a XVIII-a ediţii a Festivalului Internaţional al Televiziunilor şi Producătorilor Independenţi SIMFEST, desfăşurat în perioada 13 – 19 septembrie, la Tîrgu Mureş, i-a acordat Andreei Ştiliuc Premiul pentru talk-show, cu producţia „Cap de afiş: Radu Afrim, eternul rebel". În inetrviul acordat Andreei Ştiuluc, difuzat de TVR 3 şi TVR Iaşi, Radu Afrim spunea: „E singurul sfat pe care sunt capabil să-l dau tinerilor artişti - fiţi nebuni atunci când trebuie să fiţi nebuni! Fiţi obraznici, fiţi tupeişti atunci când trebuie să fiţi tupeişti! Răsturnaţi canoanele, lăsaţi-i pe clasici pentru alţii sau reinterpretaţi-i! Este clar că, dacă nu ai nebunie la început, n-ai un drum lung”.

Felicitări colegilor şi la cât mai multe premii!

FILM.TVR.RO

Logo

 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

„Actual regional”: Târgul de Paște | VIDEO

„Actual regional”: Târgul de Paște | VIDEO

publicat: Joi, 25 Aprilie 2024

În ediția de miercuri, 24 aprilie, la „Actual regional”, am dezbătut în direct, alături de Lia Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova, ...

Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...