loader
Foto

Premieră TVR 2: „Secretul ochilor verzi”, cu Gabriel Garko în rolul principal

Miniseria „Secretul ochilor verzi” are două părți și se difuzează sâmbăta (în 23 și 30 octombrie), de la ora 22:10, la TVR 2.

 

Veste buna pentru fanii îndrăgitului actor italian Gabriel Garko.

Starul atât de apreciat de telespectatori, în seriale de succes precum “Onoare şi respect”, „Rudolf Valentino: destinul unei legende”, „În apărarea fiului” sau “Păcatul şi ruşinea”, revine la TVR 2.

(w882)

Dragoste, intrigi, trădare şi teribile întorsături de situaţie sunt ingredientele producţiei care debutează pe 23 octombrie, de la ora 22:10, Secretul ochilor verzi (Occhi verde veleno – Italia, 2001).

În regia lui Luigi Parisi, cu Eva Grimaldi, Gabriel Garko, Virna Lisi şi Ricky Memphis în rolurile principale, miniseria în două părţi “Secretul ochilor verzi" spune povestea unei tinere avocate, Federica Felici, care crede sincer în nevinovăţia clientei şi prietenei sale, Laura Conti, acuzată de uciderea soţului.

Gata să meargă până-n pânzele albe pentru a obţine eliberarea Laurei, Federica reuşeşte să dea de urma celei care pare a fi adevărata ucigaşă, amanta răposatului. Dar misterul e departe de a fi rezolvat: în urma unei teribile întorsături de situaţie, Federica cere sprijinul avocatului familiei Conti, seducătorul Carlo Roversi, de care se îndrăgosteşte şi, fără să-şi dea seama, devine prizoniera unui ghem de intrigi şi secrete familiale sinistre.

(w882)

Pentru Eva Grimaldi, rolul avocatei curajoase şi idealiste, de partea oamenilor săraci, este prima interpretare ca protagonistă. Clienții ei erau marginalizații, hoții, imigranții, până când într-o zi se întâmplă să apere o fostă colegă de școală, înrudită cu cea mai bogată familie din oraș. “Am fost atât de impresionată de puterea personajului, încât l-am bătul la cap pe regizorul Luigi Parisi timp de zece zile, pentru a putea primi o audiție", spunea la acea dată Eva Grimaldi.

Alături de Eva Grimaldi, în acest „thriller legal” cu un final neașteptat mai joacă Gabriel Garko, într-un rol ambiguu, o fermecătoare Caterina Vertova, un neobișnuit Ricky Memphis în costum și cravată și, de asemenea, celebra Virna Lisi, entuziasmată că poate colabora cu un tânăr regizor atât de talentat (în anul 2001, regizorul Luigi Parisi avea doar 29 de ani).

(w882)

Actorul Gabriel Garko şi-a croit un drum perfect atât în cinematografie, cât și în televiziune.

„Îmi place să lucrez în ficțiune”, mărturisea Gabriel Garko pe care îl vom mai putea urmări la TVR 2 în această toamnă şi în producţia „Culoarea prieteniei/I colori della vita” - o dramă romantică, în care două tinere, prietene nedespărţite, se îndrăgostesc de acelaşi bărbat. „Legături de sânge/Sangue caldo”, o poveste despre iubire şi răzbunare în Italia anilor '60, cu Manuela Arcuri, protagonista din „Păcatul şi ruşinea”, este titlul unei alte ficțiuni din programul de toamnă TVR 2. Aici, Gabriel Garko va juca rolul unui infractor care respectă „codul de onoare”, Arturo La Paglia, cunoscut sub numele de Mister şi care vrea să dea o ultimă lovitură, jaful secolului, pentru a trăi apoi fericit cu iubita lui. Pe scurt, filmul este un amestec de mafie și romantism în regia lui Luigi Parisi şi Alessio Inturri.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...