loader
Foto

Galerie foto

Poveştile lu’ Pilu: Judokanul Mihai Cioc

Duminică, 30 iunie, de la ora 14:00, pe TVR 3, îl revedem pe sportivul Mihai Cioc. La JO din 1984, medaliații cu bronz Mihai Cioc şi Mircea Frăţica deveneau primii judoka români din istorie care au urcat  pe podiumul olimpic.

 

„...am fost pe motoare de la început...” aşa începe povestea. Amestecul de muncă cu tenacitate i-a adus „eroului de poveste” tot ce a visat. Înainte de competiţie îşi spunea, „am muncit, deci merit şi eu o medalie”. Aşa era. „Eroul de poveste” îşi lovea cu mâna dreaptă nasul (!?) înainte de orice confruntare. De ce? Simplu. Ştia ce urmează. Nu l-a speriat munca şi nici adversarii.

Acum priveşte spre viitor, e mulţumit de ce a făcut pentru el şi sportul autohton. Medalia de la Los Angeles din 1984, după ani şi ani, o priveşte ca o normalitate. Îşi zice în sine: „dar ce, eu n-am muncit? Nu e o surpriză pentru mine, asta e răsplata oamenilor puternci”.

Aşa e Mihai Cioc!

 

(w882)

***

Mihai Cioc este un fost judokan român, laureat cu bronz la Jocurile Olimpice de vară din 1984 de la Los Angeles. Alături de Mircea Frătică a fost primul român care a cucerit o medalie olimpică la judo. A fost şi laureat cu bronz la Campionatul Mondial din 1983 şi campion european în 1987.

Alexandru „Pilu” Bănoi, jurnalist

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

Documentarul „Delta Bucureștiului”, în 18 aprilie, la TVR Cultural: „Nu există loc în care să poți să te ascunzi atunci când istoria vine după tine”

Între 15 și 21 aprilie, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească peliculele „Os de pește” (2021) și  „Jurnalul unei cameriste” ...