loader
Foto

Poveşti moldoveneşti cu cântec în bucătăria lui Dinescu | VIDEO

Cu farmec şi voie bună, Daniela Condurache i s-a alăturat poetului la „Politică şi delicateţuri”, în ediţia din 8 decembrie 2019 a emisiunii. A fost redifuzată duminică, 22 martie, de la ora 14.30, la TVR 1 HD.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

O moldoveancă focoasă. O gospodină iscusită. O prezenţă tonică şi plăcută. O solistă de muzică populară îndrăgită în toată ţara.

(w882)

În această ediţie, Dinescu a mizat pe o legumă mai puţin cunoscută şi utilizată în prezent în bucătăria românească, dar care acum 100 de ani se folosea cu succes, năutul. Cu binecunoscuta-i inventivitate şi cu un ajutor de nădejde alături, mastercheful nostru combină vinete, ardei copţi, capere şi carne de viţel, stropeşte totul cu suc de portocale, adaugă condimente şi nelipsitul său vin, iar când baza mâncării este gata, pune năutul fiert. Danielei Condurache nu-i sunt necunoscute tainele bucătăriei, dar e surprinsă de invenţia culinară a gazdei sale: „a făcut o combinaţie extraordinară, cu gusturi cum nu te aştepţi, nu mi-ar fi venit în minte niciodată în viaţă!”

(w882)

Încântat de graiul ei moldovenesc, despre care spune că îi provoacă bucurie, Dinescu o pofteşte la masă şi îi ascultă cu încântare povestea vieţii. Cu sinceritate şi farmec, Daniela Condurache a vorbit despre începutul carierei sale, despre bucuriile şi tristeţile vieţii, despre casa părintească şi chiar i-a mărturisit gazdei sale că a cochetat cu poezia.

(w882)

Fascinat de povestea invitatei sale, Dinescu o întrerupe doar ca să îl îndemne pe celebrul lăutar Gogu Iancu de la Poiana Mare să cânte. Totul, într-o atmosferă caldă, într-o emisiune de suflet, cu muzică bună, mâncare delicioasă şi poveşti captivante.

(w882)

***

Daniela Condurache s-a născut pe 23 mai 1956, la Stânceşti, judeţul Botoşani. A debutat în televiziune în 1975, când a luat marele premiu al Festivalului Maria Tănase. A cântat alături de Orchestra Populară Rapsozii Botoşanilor şi Ansamblului Folcloric al MAI şi a lansat şapte albume de muzică populară.

(w882)

***

Din primăvara lui 2014, duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1 HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortând-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, o vedetă, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru. Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu".

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...