loader
Foto

Galerie foto

Poveşti de succes şi lecţii de viaţă în toamna TVR 3

Din 5 octombrie, postul tv ce reuneşte toate studiourile teritoriale ale Televiziunii Române aduce telespectatorilor programe cunoscute şi îndrăgite, dar şi noutăţi ce se anunţă foarte interesante.

 

Oameni remarcabili, evenimente culturale, sport şi muzică, lumea satului, minorităţi, credinţă şi spiritualitate – toate acestea îşi au locul în noua grilă de programe a TVR 3, ce debutează luni, pe 5 octombrie. Telespectatorii vor putea urmări, alături de programe consacrate ale postului, şi noutăţi pregătite pentru ei de echipele studiourilor teritoriale ale TVR.

Serile aduc la TVR 3 poveşti de viaţă, lecţii pe care merită să le aflăm. Tinerii deosebiţi, care îşi reprezintă oraşul şi ţara cu mândrie, oriunde s-ar afla, sunt personajele centrale ale emisiunii Preţul succesului, realizată la TVR Târgu Mureş. În fiecare luni seară, de la 21.30, telespectatorii vor fi puşi faţă în faţă cu tineri care au obţinut performanţă în diverse domenii de activitate, care au propria afacere de succes, copii olimpici, talentaţi la desen, muzică sau arte plastice. La Preţul succesului, invitaţii vor vorbi despre sacrificiile pe care le-au făcut şi le fac pentru a reuşi, despre mediul în care cresc, despre ceea ce i-a ajutat sau i-a împiedicat să exceleze.

La aceeaşi oră, marţea, TVR Timişoara le propune telespectatorilor TVR 3 să urmărească Lecţii de viaţă. Iar miercuri, tot de la 21.30, acelaşi studio teritorial ne invită să-i cunoaştem pe Sfinţii necunoscuţi ai Banatului. Serialul de documentare îi vizează, în principal, pe luptătorii împotriva comunismului retraşi în Munţii Banatului, dar şi pe cei care, sub o formă sau alta, i-au ajutat pe aceştia cu arme, muniţie, alimente şi informaţii. Mărturiile lor sunt dublate de cele, la fel de cutremurătoare, ale urmaşilor celor ucişi în lupte, executaţi fără sentinţe, în urma unor procese sumare, sau care au făcut ani grei de închisoare.

Pasionaţii de sport vor avea, în această toamnă, şi mai multe motive de bucurie. Între deja celebrele emisiuni cu caracter sportiv Arena şi Schimb de pase, difuzate lunea, respectiv miercurea, de la ora 22.00, telespectatorii vor putea urmări, în fiecare marţi, Dincolo de sport (avanpremiera săptămânii sportive – de la ora 22.00) şi Poveştile lu Pilu (miniportrete ale foştilor şi actualilor sportivi români – de la 22.30), ambele realizate la TVR Cluj.

Craiova şi Iaşi îşi împart dimineţile de sâmbătă, pentru a convinge telespectatorii că au toate atuurile să fie numite capitale culturale europene. Emisiunile Craiova, capitală culturală europeană şi Iaşi, capitală culturală europeană vor putea fi văzute alternativ, sâmbăta, de la ora 11.00.

Psihologia este fundamentală pentru înţelegerea vieţii. Seria de emisiuni Călătorii interioare, realizată la TVR Cluj şi difuzată sâmbăta, de la 14.30 la TVR 3, îşi propune să aducă acest domeniu în spaţiul public prin intermediul cunoscutului psiholog prof.univ.dr. Daniel David şi a invitaţilor săi. De la 15.00, tot sâmbăta, fotografi profesionişti, specialişti din domeniul artei fotografice, cadre didactice universitare, amatori, reprezentanţi ai fotocluburilor din ţară şi străinătate ne îmbogăţesc cu imagini de excepţie, inedite, în emisiunea Fotoshow, produsă de TVR Timişoara. Iar la 16.30, TVR Cluj ne propune Dialoguri cu Andrei Marga, un tur de forţă al ideilor, despre politică, filosofie, învăţământ, economie, artă şi cultură, dar şi un pic de sport, dacă este necesar, alături de profesorul Andrei Marga, un veritabil şi actual cărturar.

Serile de sâmbătă sunt rezervate muzicii şi teatrului. La 22.00, emisiunea Remix, ce poate fi urmărită, la aceeaşi oră, şi duminica, ne introduce în istoria muzicii pop-rock, folk şi jazz de până în 1989, intervievând artişti, organizatori de concerte şi, nu în ultimul rând, melomani. Muzica ta vine, ca de obicei, de la TVR Iaşi, de la 18.30, iar de la ora 20.00 ne întâlnim cu maeştri scenei româneşti, în piese de teatru celebre.

În ultima zi a săptămânii, după Liturghia de duminică, TVR 3 ne invită să cunoaştem Biruitorii, într-o emisiune realizată la TVR Târgu Mureş, ce elogiază rezistenţa prin credinţă în vremurile tulburi ale istoriei româneşti din secolul al XX-lea. Tot în programul de duminică se regăseşte, la ora 16.00, Agora Art, un program ce face cunoscute evenimentele culturale din zona Olteniei: spectacole de teatru, operă şi operetă, concerte, expoziţii de artă şi lansări de carte. Ideile şi poveştile din spatele evenimentelor  sunt dezvăluite în interviurile cu artiştii care le-au realizat, în cadrul emisiunii produse de echipa TVR Craiova.

Desigur, din programul TVR 3 al acestei toamne nu lipsesc emisiunile brand ale postului, printre care Regional Café, Cap de afiş, Cântec şi poveste, Caravana TVR 3, Tableta de sănătate, Piper pe limbă, Sarea în bucate, În prelungiri, Oltenia la zi, Gustă Transilvania, Ghici cine vine la cină? etc. De asemenea, telespectatorii TVR 3 vor fi în continuare conectaţi la actualitatea românilor de peste Prut, prin intermediul Telejurnalului Moldova, pe care îl pot urmări de luni până vineri, în fiecare seară, de la 19.00. Toate programele TVR 3 sunt difuzate şi online, pe TVR+.

***

Prima săptămână a grilei de toamnă cuprinde şi data de 9 octombrie, zi în care românii comemorează victimele Holocaustului. Telespectatorii TVR 3 urmăresc, cu acest prilej, Mărturii din infernul Holocaustului, un interviu al Theei Haimovitz de la TVR Cluj cu Braun Vioara (88 de ani), supravieţuitoare a lagărului de la Auschwitz, deportată din Harghita. Dintr-o familie de 26 de persoane, au supravieţuit doar ea şi un frate. De atunci, nu a trecut nicio zi în care să nu-şi amintească ororile din lagăr. Are şi acum coşmaruri, iar cu propriii ei copii a reuşit să vorbească depre ce a trăit acolo doar în urmă cu câţiva ani. Interviul este difuzat de la ora 17.00.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...