loader
Foto

Galerie foto

Poveşti cu final fericit, spuse la Gala Salvaţi Copiii

La aniversarea a 25 de ani de Salvaţi Copiii în România, beneficiari ai programelor organizaţiei se întâlnesc cu binefăcătorii lor. Irina Păcurariu le spune poveştile la TVR 1, TVR HD şi TVR+, pe 26 aprilie, de la ora 21.10.

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Organizaţia neguvernamentală Salvaţi Copiii împlineşte, anul acesta, un sfert de veac. De 25 de ani, copiii au demonstrat, în numeroase rânduri, că societatea şi lumea în care trăim se pot schimba, pot fi mai bune şi mai frumoase, prin educaţie, perseverenţă şi încredere. Duminică seară, de la ora 21.10, câteva dintre cele mai emoţionante poveşti ale lor vor fi spuse la Gala Salvaţi Copiii, o emisiune aniversară, prezentată de Irina Păcurariu, difuzată la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

(w882) Irina Pacu

Programul îi aduce împreună pe mulţi dintre cei cărora Salvaţi Copiii le-a schimbat destinul, indiferent de nevoia de ajutor pe care au avut-o la un moment dat. Specialişti, medici, voluntari, filantropi, artişti, persoane publice vin în studioul TVR pentru a sărbători cei 25 de ani dedicaţi sprijinirii copiilor. Andi Moisescu, Andreea Raicu, Amalia Năstase, Cornel Ilie, Voltaj, Andrei Leonte, dr. Cristian Andrei, Mona Muscă, Dana Războiu, Laura Coroianu, Corina Bârlădeanu sunt doar câţiva dintre cei care au ales să fie, într-un fel sau altul, lângă copii, atunci când părinţii nu au putut fi, şi care au răspuns „Prezent” invitaţiei de a celebra poveştile pe care împreună le-au tranformat în istorii fericite.

Andi Moisescu mărturiseşte că el însuşi a fost născut prematur şi decizia de a se alătura organizaţiei Salvaţi Copiii a venit firesc, pentru a aduce o speranţă celor ca el, cărora li se dau puţine şanse de supravieţuire.

Membrii trupei Voltaj, care îşi vor purta anul acesta mesajul – acela de a ajuta copiii să crească alături de părinţii lor - în întreaga Europă, prin intermediul concursului Eurovision, îşi manifestă dorinţa de a fi, de acum înainte, şi ambasadori ai cauzelor Salvaţi Copiii. La fel şi Cornel Ilie, care îşi ia angajamentul, chiar în platoul TVR, de a deveni voluntar în acţiunile organizaţiei.

Laura Coroianu, unul dintre cei mai cunoscuţi organizatori de festivaluri şi concerte din România, mărturiseşte că, deşi a schimbat mesaje cu Lady Gaga, Madonna sau Roger Waters, tot felicitările scrise de copiii sprijiniţi de organizaţie o emoţionează cel mai mult...

Emoţionante sunt şi lacrimile Danei Războiu, vorbind despre admiraţia sa faţă de psihologii care profesează în cadrul Salvaţi Copiii, precum şi  adevăratele „cruciade” purtate cu autorităţile de Amalia Năstase, care se pregăteşte să devină din nou mămică, pentru cauzele organizaţiei.

Andreea Raicu îşi aminteşte de lecţiile de engleză pe care le-a predat unor copii fără posibilităţi, iar Andrei Leonte demonstrează că tinereţea nu-l împiedică să se implice în proiecte caritabile, vorbind despre munca pentru siguranţa copiilor în domeniul online.

„Aniversarea celor 25 de ani de Salvaţi Copiii în România înseamnă zeci de poveşti care au devenit fericite datorită acestor oameni”, dezvăluie Irina Păcurariu despre ce vom putea vedea în cadrul Galei Salvaţi Copiii.

Organizaţia lucrează cu copiii, dar şi cu părinţii şi cadrele didactice. În cei 25 de ani, Salvaţi Copiii a inclus în programele sale 1.150.000 de copii. În prezent, Salvaţi Copiii desfăşoară programe în 39 de localităţi, are filiale în 12 judeţe şi în Bucureşti, peste 6.000 de membri şi mai mult de 1.800 de voluntari, majoritatea tineri. Salvaţi Copiii România este membru al Save the Children International, cea mai mare organizaţie independentă din lume ce promovează drepturile şi protecţia copilului. Organizaţia cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări.

Gala Salvaţi Copiii poate fi urmărită duminică seară, de la ora 21.10, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...