loader
Foto

Povestea Mănăstirii Celic Dere, la "Universul Credinței"

Duminică, 26 ianuarie, a fost difuzată o nouă ediție a emisiunii „Universul Credinței”, de la ora 7:00, la TVR 1 HD, TVR MOLDOVA, TVR Internațional și online pe TVR+.

 

În prima parte a emisiunii,  “Jurnalul Universul Credinței” a fost prezentat de Rafael Udrişte:
  • Cu ocazia sărbătoririi hramului bisericii Sfântul Antonie cel Mare, din Cartierul Micro 21 din Galaţi, comunitatea parohială a pregătit daruri pentru copiii asistaţi ai Centrului de zi aflat sub ocrotirea Sfântului Antonie cel Mare.

(w882) Antonie

  • Corespondenţă prin Skype, din Chile, cu jurnalistul Ciprian Dumea care se află într-o călătorie misionară în această ţară cuprinsă de importante frământări sociale.

(w882) Chile

  • Despre rolul pe care Biserica Ortodoxă Română l-a jucat în înfăptuirea Unirii Principatelor veţi afla din eseul realizat de Corneliu Vlad Matache.

(w882) Unirea

  • În Arhiepiscopia Dunării de Jus, slujba de Te Deum cu ocazia Unirii Principatelor a fost tinută de Înalt Preasfinţitul Părinte Casian la biserica Vovidenia din Galaţi care era frecventată de familia Cuza acum mai bine de 150 de ani şi unde este înmormântată mama domnitorului Alexandru Ioan Cuza.
  • “Editorialul săptămânii” - jurnalistul Răzvan Bucuroiu ne prezintă un punct de vedere asupra celor mai importante evenimente ale vieții duhovnicești, dar și ale realității ecleziale ale momentului.

(w882) Editorial

  • În fiecare an, în cea de a treia săptămână din ianuarie, se desfăşoară la Bucureşti şi în alte oraşe din ţară şi din afara graniţelor Octava Mondială de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor.

(w500) rugaciune

  • “Din dragoste pentru copii" a fost titlul concertului caritabil organizat de Arhiepiscopia Aradului, împreună cu Fundaţia Filantropia, destinat strângerii de fonduri necesare reabilitării Seţciei II copii a Spitalului Judeţean din localitate.

(w882) Filantropi

  • La rubrica “Sărbătorile Săptămânii”, Silviu Andrei Vlădăreanu ne va vorbi despre cele mai importante sărbatori ale săptămânii pe care o începem.

(w882) Vladareanu

  • Mitropolitul Moldovei Iosif Naniescu a fost trecut în rândul sfinţilor de Sinodul Bisericii Ortodoxe Române în anul 2017, cu zi de prăznuire 26 ianuarie. Proclamarea canonizării a avut loc în data de 25 martie 2018, în Catedrala Mitropolitană din Iaşi, acolo unde se află şi cinstitul său trup, alături de moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva.

(w882) Parascheva

  • “Presarea presei”. Părintele Eugen Tănăsescu face și în această ediție, în direct, prin Skype, o revistă a presei.
În partea a II-a a emisiunii:
  • “Reportaj” - Profesorul Nicolae Constantinescu este o voce la care nu rămâi indiferent în orice context te-ai afla. În zilele Revolutiei a fost necontenit în sala de operaţie şi, în ciuda formaţiei sale ştiinţifice, îl mărturiseşte răspicat pe Dumnezeu. Un reportaj - portret semnat Lucia Toader.

(w500) Constantin

  • “Documentar” - Citadelele credinţei georgiene. Rolul cetăţilor fortificate a fost esenţial pentru existenţa istorică a statului georgian, pentru apărarea neamului şi a creştinismului. Au fost nu doar refugiu în vremurile tulburi, ci şi reşedinţe nobiliare ori chiar regale, precum şi vetre monahale. La adăpostul zidurilor întărite au fost ridicate capele modeste, de mici dimensiuni, dar şi biserici cu turle şi cupole înalte, bogat decorate, de o mare valoare artistică şi spirituală. Un documentar realizat de Estela Dincă.

  • “Bucuria Credinţei” cu Părintele Constantin Necula. În duminica lui Zaheu vameşul, părintele Constantin Necula şi Andrei Victor Dochia ne invită să trecem pragul şi să aflăm povestea Mănăstirii Celic Dere.

(w500) Manastirea


***

Coordonatori: Paula Tăbîrcă şi Estela Dincă
Producător: Andrei Victor Dochia

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

Luni, 29 aprilie, de la ora 19:00, revedeți o ediție a emisiunii ”Un doctor pentru dumneavoastră”, la TVR Internațional.

„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi celebrează peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...