loader
Foto

Galerie foto

Poveste după poveste: în întâmpinarea zilei de 1 Decembrie

„1 Decembrie la români” şi „Stegozaurii” sunt subiectele pe care le vom urmări pe 27 noiembrie, la „Poveste după poveste”. Pe TVR 2, de la ora 20:10.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Televiziunea Română a produs în ultimii 25 de ani mii de reportaje; unele cu subiecte puternice, altele cu urmări spectaculoase, premiate la festivaluri şi cu audienţe imprtante. După ce au fost difuzate, personajele s-au întors în anonimat, poveştile au fost înlocuite de altele, chiar felul de a face televiziune s-a schimbat.

„Mii de personaje şi cazuri dramatice. Mai ştii ce s-a-ntâmplat? Îţi arătăm povestea de după poveste, viaţa după reportaj, experienţa jurnalistului şi reacția autorităţilor”, spune Irina Luca, moderatoarea emisiunii.

În prag de 1 Decembrie, vorbim la Poveste după poveste despre o specie aparte descoperită în urmă cu doi ani de jurnalistul Cornel Mihalache. „Stegozaurii” sunt cei gata să te sufoce sub câteva tone de steag. „Gena dinozaurilor maniaci ai steagurilor s-a pripăşit în sângele anumitor indivizi disipaţi la nivelul umanităţii. Stegozaurii o țin pe-a lor: cât mai multe steaguri, peste tot, împotriva tuturor. Pentru stegozauri, niciun steag nu e prea mare. Dacă ți-a dispărut ceva: un ou, un bou, o instituție, caută-le sub steagul întins cât șapte hectare, de către stegozauri". (Cornel Mihalache)

Apoi, Răzvan Butaru va spune povestea lui 1 decembrie la români. “O poveste despre indiferenţă, batjocură, uitare, delăsare, dar şi despre coşmaruri, curaj şi demnitate. 1 Decembrie la români este o poveste între interviu, dovadă sau mărturie. Este povestea României, de azi, spusă cu ajutorul celor care o compun, în contrapunct cu povestea României spusă de un bătrân de 94 de ani, un veteran de război român, supravieţuitor al lagărelor de exterminare sovietice şi al închisorilor regimului comunist din ţara noastră. România lui Oleg Dombrovschi înseamnă 3 ani de război modial, 7 ani petrecuţi în 32 de lagăre sovietice... pentru care, în final, a plătit cu o condamnare de 15 ani de închisoare comunistă în România.” (Răzvan Butaru)

Din platoul emisiunii, invitații vor dezbate semnificaţia zilei de 1 Decembrie: Cornel Mihalache, pr. conf.dr. Radu Petre Mureşan şi istoricul şi jurnalistul Iliarion Ţiu.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...