loader
Foto

Galerie foto

„Poveste după poveste”, din 16 aprilie la TVR 1

Un om extraordinar a platit scump actul de curaj de a nu ceda ameninţărilor cu arma în timpul unui jaf armat. În duminica de Paşti, ora 19.00, la TVR 1, ascultăm Povestea după poveste a fostului secretar al Federaţiei Române de Gimnastică, Toma Prădatu.

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Televiziunea Română a produs mii de reportaje; unele cu subiecte puternice, altele cu urmări spectaculoase, premiate la festivaluri şi larg apreciate de telespectatori. După ce au fost difuzate, personajele s-au întors în anonimat, poveştile au fost înlocuite de altele, chiar felul de a face televiziune s-a schimbat. Ce s-a întâmplat cu protagoniştii? Care a fost deznodământul şi cum li s-a schimbat viaţa? Aflăm în cel de-al patrulea sezon Poveste după poveste, pe care jurnalista Irina Luca îl prezintă din 16 aprilie la TVR 1. Emisiunea Poveste după poveste este în fiecare duminică, de la ora 19.00, la TVR 1 şi online pe TVR+.

La Poveste după poveste din seara primei zile de Paşti spunem povestea dramatică a lui Toma Prădatu, fostul secretar al Federaţiei Române de Gimnastică. Împuşcat în 1998 în Venezuela, în timp ce încerca să salveze actele şi banii de diurnă ai gimnastelor, el trăieşte de aproape 20 de ani într-un scaun cu rotile, uitat de autorităţi şi de noi toţi. Povestea acestui erou necunoscut va fi urmărită îndeaproape în programele Televiziunii Române.

(w882)

(w882) Toma Prada

Duminică, la prima ediţie Poveste după poveste cunoaştem un om extraordinar, care a plătit scump actul de curaj de a nu ceda ameninţărilor cu arma în timpul unul jaf armat. Toma Prădatu, secretar general al Federaţiei Române de Gimnastică în 1998, a plecat în delegaţie cu lotul de gimnastică al României în Venzuela. A fost atacat de doi tineri pentru a-l prăda de o geantă, în care se aflau paşapoartele, biletele de avion şi banii tuturor celor din delegaţie. A fost ameninţat cu pistolul şi somat să dea geanta. Cum a gândit şi acţionat Toma Pradatu, dar şi despre modul în care viaţa lui şi a familiei sale au fost schimbate de glonţul tras de un criminal rămas până azi necunoscut aflăm în emisiunea Poveste după poveste, de la TVR 1 şi TVR+.

(w882) Toma Prada

(w882) Toma Prada

Pe 16 aprilie, realizatorii pornesc de la un reportaj difuzat în urmă cu 3 ani la „destine ca’n filme”. De atunci, din pacăte, viaţa lui Toma Prădatu nu s-a schimbat. Nu poate să iasă din casă decât în cele câteva luni de primavără-vară, este susţinut tot de familie şi trăieşte alături de singurii prieteni care nu l-au uitat: doi câini şi câteva pisici.

(w882) Toma Prada

(w882) Toma Prada

În studioul Poveste după poveste, Luana, fiica Lilianei şi a lui Toma Pradatu, Alina Alexoi, comentator sportiv şi Codruţa Angelescu, unul dintre jurnaliştii din echipa emisiunii, vorbesc despre problemele grave prin care trec, în România, persoanele imobilizate.

(w882)

Gazda emisiunii: Irina Luca

Reportaj semnat de Codruta Angelescu

Producător: Ileana Gaiţă

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00, revedeți o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”.