loader
Foto

Universul Credinței: Pe Muntele Fericirilor, cu Părintele Constantin Necula

Duminică, 26 mai, s-a difuzat o nouă ediție a emisiunii „Universul Credinței”, de la ora 07:30, pe TVR1, TVR MOLDOVA, TVRi și online pe TVR+. Prima parte a emisiunii a început la ora 7:30, iar cea de-a doua parte de la 8:30.

 

În prima parte a emisiunii, Rafael Udriște v-a prezentat Jurnalul de știri „Universul Credinței”.

(w882)

Episcopul Iuliu Hossu

"Credința noastră este viața noastră. Eu am cerut și cer libertatea Bisericii noastre și reabilitarea în drepturile sale", răspundea Episcopul Iuliu Hossu anchetatorilor săi la solicitarea acestora de a-și părăsi Biserica.

Un destin în lumina credinței răsplătite peste ani cu recunoașterea jertfei şi ridicarea sa la cinstea altarelor. În şirul episcopilor morţi în faimă de martiri, astăzi, Episcopul Iuliu Hossu. Jurnalist: Cristina Andrei

(w882)

Să mergem împreună

"Să mergem impreună!" este indemnul pe care Biserica Catolică din România îl adresează tuturor credincioșilor pentru apropiata vizită a Papei Francisc în țara noastră în intervalul 31 mai-2 iunie.

Același îndemn il adresează și episcopii care vor găzdui evenimentele pe teritoriul diecezelor proprii.

(w882)

Cu mai puțin de o săptămână înainte de acest eveniment mult așteptat să ascultăm și îndemnul Episcopului de la Blaj, PS Claudiu-Lucian Pop. Jurnalist Ciprian Dumea

Hram Catedrala Patriarhală

Catedrala Patriarhală și-a sărbătorit pe 21 mai hramul. O consemnare a acestui eveniment a realizat-o Corneliu Vlad Matache.

(w882)

Lansare de carte la Galați

În Arhiepiscopia Dunării de Jos, a avut loc lansarea cărții ”Parinții mei duhovnicești - mărturii și trăiri” semnată de Păr. Ierodiacon Iustinian Stoica, viețuitor în Muntele Athos.

Lansare de carte Sophia

La Librăria Sopfia din capitală a avut loc lansarea volumului: „Să învățăm să iubim. Cugetări despre dragoste, căsătorie și viața de familie”, semnat de Împărăteasa Alexandra a Rusiei. A consemnat Rafael Udriște.

(w882)

Sărbătorile săptămânii

La rubrica "Sărbătorile săptămânii”, jurnalistul Silviu Andrei Vlădăreanu a vorbit despre cele mai importante repere ale calendarului ortodox din această săptămână.

(w882)

Skype Pricesne

Simpozion Internațional Stăniloae

Personalitatea celui mai mare teolog ortodox al secolului trecut a fost evocată în această săptămână, de participanții la cea de a VII- a ediție a Simpozionului Dumitru Staniloae, de la Iași.

Tranining de formare la Iași

La inițiativa Departamentului Misiune pentru Tineret al Arhiepiscopiei Iașilor, a avut loc, la Iași, un training de formare pentru voluntarii proiectului „Tabăra din pridvorul satului.”

Spectacolul eveniment "Omagiu satului românesc"

Cu prilejul anului omagial al satului românesc și al primarilor gospodari, a avut loc, la Teatrul Luceafărul din Iași, prima ediție a spectacolului - eveniment "Omagiu satului românesc".

Hirotonire Radu Preda

La München, românii care trăiesc în diaspora au avut parte de un regal duhovnicesc: hirotonirea, pe seama parohiei Buna vestire, a teologului Radu Preda. Colegul nostru, Răzvan Bucuroiu a fost prezent la eveniment și ne aduce mai multe amănunte.

(w882)

Partea a II-a

Bucuria Credinței cu Pr. Constantin Necula. Subiectul celei de-a V-a ediții este realizat pe Muntele Fericirilor. Un dialog despre Duminica femeii samarinence.

(w882)

Eu si Dumnezeu

Pe 20 mai s-au împlinit 105 de ani de la naşterea celui mai important om politic al perioadei post-decembriste. Cel care a fost numit, e drept - după plecarea sa la cele veşnice - Seniorul sau Preşedintele moral al României, Corneliu Coposu.

Cu acest prilej a fost lansat şi un volum de memorii semnat de una din surorile sale, doamna Flavia Coposu-Bălescu, intitulat ”Amintiri trăite, amintiri povestite”, volum ce cuprinde întâmplări din viaţa familiei Coposu, din perioada 1930-1940.

În completarea paginilor cărţii, invitatele de astăzi ale rubricii Eu şi Dumnezeu sunt tocmai cele două surori ale Seniorului Coposu, doamnele Rodica Coposu şi Flavia Coposu-Bălescu.

(w882)

Interviu Nunțiu Apostolic

În preajma vizitei Papei Francisc în România, colega noastră Estela Dincă a realizat un interviu cu nunțiul apostolic din România, monseniorul Miguel Maury Buendia.

(w882)

***

În fiecare duminică dimineață urmăriți emisiunea „Universul Credinței”, de la ora 7:30, pe TVR1 și online pe TVR+. Prima parte a emisiunii începe la ora 7:30, iar cea de-a doua parte de la 8:30, pe TVR1 și online pe TVR+.

***

Coordonatori: Andrei Bodonea și Ileana Gaiță

Producător: Andrei Victor Dochia

FILM.TVR.RO

Logo

 
Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...